Заразени с новия щам на коронавируса (COVID-19), който предизвика хаос

...
Заразени с новия щам на коронавируса (COVID-19), който предизвика хаос
Коментари Харесай

Австралия поставя под съмнение, че новият COVID щам във Великобритания е по-заразен

Заразени с новия вариант на ковид (COVID-19), който провокира безпорядък във Англия, са били открити в дребен брой в Австралия, само че министърът на опазването на здравето на страната Грег Хънт акцентира, че не възнамерява да следва други страни в прекъсването на полети от Англия, осведоми " Гардиън ".

Британският министър председател Борис Джонсън разяснява през вчерашния ден, че " няма доказателства ", че вариантът е предизвикал по-тежко заболяване или по-висока смъртност, само че " наподобява се предава доста по-лесно ". Това накара доста европейски страни, в това число Ирландия, Италия, Франция, Германия, Белгия, Нидерландия, Швейцария, България и други да забранят полетите от Обединеното кралство.

Хънт съобщи пред кореспонденти, че австралийската система за карантина на хотелите, при която идващите от чужбина влизат в наложителна 14-дневна следена карантина в профилирани хотели, означавала, че Австралия няма да прави същото.

" Едно от нещата в Европа е, че те не са приели сходна (хотелска карантина) система ", означи Хънт.

От своя страна основният здравен контрольор на Австралия, проф. Пол Кели, уточни, че английският вариант, прочут като разновидност N501Y, би трябвало да бъде подложен в подтекст.

" Има хиляди разновидности на този съответен нов ковид ", изясни Кели и добави: " Няма безапелационни доказателства, че това е забележителна смяна. В последно време има повече предаване в югоизточната част на Англия и това може да е обвързвано с вируса. Инфекциозният сътрудник се е трансформирал малко, само че доста хора са се придвижвали в Югоизточна Англия до неотдавнашната обсада. Освен това е зима. "

" Що се отнася до това, което това значи за хората, идващи от Обединеното кралство, всички, които идват от Англия, отиват в 14-дневна карантина в хотел ", означи още Кели.

Доц. Линда Селви, доктор по публично здраве и епидемиолог по инфекциозни заболявания от Университета в Куинсланд, съобщи, че въпреки карантинната система да не е потвърдила 100% сигурност при прекъсване на предаването, " тя към момента значително пази общността ".

" Освен това е доста евентуално разновидността да се е популяризирал по-далеч от Обединеното кралство, изключително защото други страни не вършат същото количество геномно секвениране, както в Обединеното кралство ", сподели тя.

Главният здравен шеф на Новия Южен Уелс, доктор Кери Чант, удостовери в понеделник, че е открито, че " няколко пътуващи в Обединеното кралство пасажери " са имали вариант N501Y. Но тя сподели, че актуалното огнище на безпокойствие в NSW, засягащо северните плажове и известно като клъстер Авалон, е друго напрежение от това, което предизвиква безпорядък във Англия.

Доцент в Института Кърби към UNSW, доктор Стюарт Тървил, сподели, че лечебните заведения Westmead и Prince of Wales в NSW са създали секвенция на клъстера на северните плажове и е открил, че това " не наподобява на вид на Обединеното кралство ".

" Северните плажове са следени в американски и европейски проби, само че честотата е ниска ", сподели Турвил. " Австралия е ненапълно неповторима в пандемията. Когато вирусът наруши нашата карантина, това е единствено едно засяване. Това се видя в Мелбърн. Един вирус излиза и по-късно се уголемява. "

Заместник-главният здравен шеф на Виктория, проф. Алън Ченг, съобщи, че не е ясно дали разновидността на Обединеното кралство е в действителност по-заразен. Може да наподобява, че се популяризира по-бързо заради голям брой аргументи, сподели той.

" Например, това може да бъде просто вариантът, който е взел участие в свръхразпространяващо се събитие или се е популяризирал в част от страната, където рестриктивните мерки са по-малко строги или по-малко спазвани ", сподели Ченг. " По-високите вирусни натоварвания могат да отразят откриването по-рано по време на болестта. "

Той сподели, че австралийските здравни управляващи " наблюдават от близко нещата ". Ченг сподели, че също не е ясно дали разновидността N501Y ще окаже въздействие върху ефикасността на имунизацията. Всички ваксини са ориентирани към шип протеина на вируса, а Ченг сподели, че разновидността е повлияла мястото на свързване на протеина на шипа.

" Но са нужни спомагателни изследвания, с цел да се види дали това въздейства върху това по какъв начин имунната система разпознава вируса след имунизация ", сподели той. " Едно нещо, което би трябвало да се внимава е, в случай че хората, които преди този момент са били инфектирани, се реинфектират с този вариант. Все още не съм виждал известия за това. "

Селви се съгласи, че въпреки да има някои доказателства, които допускат, че разновидността на Обединеното кралство е по-заразен от другите варианти, " доказателствата към момента са много лимитирани ".

" Струва си да се означи, че в Обединеното кралство, и в частност в Лондон, имаше доста малко ограничавания за придвижванията на хората, макар че има висока периодичност на Covid-19 ", сподели тя. " Следователно е мъчно да се разбере дали вирусът е по-заразен или е обвързван с държанието на индивидите. "

Като се има поради, че Обединеното кралство към този момент е почнало да имунизира здравни служащи с имунизацията Pfizer и поради високата периодичност на случаите в тази страна, може да е допустимо в границите на няколко месеца да разберем дали имунизацията е ефикасна против разновидността, сподели Селви.

" Без подозрение чиновниците в региона на публичното опазване на здравето ще наблюдават това доста деликатно. Ако се окаже, че имунизацията не е толкоз ефикасна против разновидността, колкото против други варианти на вируса, то шо би било допустимо да се модифицира имунизацията Pfizer много елементарно, като се има поради, че тя включва трансфер на генетична информация, известна като иРНК. "

Най-добрата отбрана против разновидността е същата като против други варианти: обществено разграничаване, носене на маски тук-там с доста хора и хигиена на ръцете, сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР