Заради всичко това се настоява за незабавната оставка на председателя

...
Заради всичко това се настоява за незабавната оставка на председателя
Коментари Харесай

50 По Рихтер В Българската Политика! Съпартийците Свалят Един От Най-Важните Политически Лидери! Вземат Главата На Самия

Заради всичко това се упорства за незабавната оставка на ръководителя на партията, както и за привикване на Национален съвет за избор на краткотрайно управление и насрочване на изключителна Национална конференция. Последвалите събития потвърдиха връзката на това тяхно деяние с преобладаващите в структурите на партията отзиви и позиции, считат недоволните от Лукарски.

„ На 16.02.2018 година в гр. Варна, Националният съвет на Съюз на демократичните сили избра Преговорен екип в състав от пет члена: доктор Емил Кабаиванов – заместител ръководител на партията, Румен Христов – заместител ръководител на партията, инж. Теодор Петков – ръководител на Съюз на демократичните сили в регион Витоша, гр. София, Юлиян Леков – член на НИС на Съюз на демократичните сили и адв. Георги Ненков – ръководител на Националния щаб за избори на партията. В състава на Преговорния екип не беше включен ръководителя на партията. Преговорният екип получи мандат да организира срещи с всички регионални и общински управления, както и с кметовете и общинските съветници от Съюз на демократичните сили в страната, за правене на план за стратегическа рамка на съдружната политика, водена от партията.

През месец март 2018 година преговорният екип организира срещи със структурите на партията в районите на страната. По време на срещите беше направено и анонимно анкетно изследване за настройките в структурите на Съюз на демократичните сили. В свое изявление от предходната седмица по една от националните малките екрани, Божидар Лукарски заяви персоналните си планове да води партията към консервативно родолюбив съюз.

Резултатите от извършената анкета демонстрират, че структурите на Съюз на демократичните сили не поддържат това негово виждане. В упоменатата анкета патриотичните партии, не получават висок резултат от седесарите, като вероятен съдружен сътрудник, както за парламентарни по този начин и за европейски избори. Едва към 4 % от седесарите виждат допустимо съдружно бъдеще на Съюз на демократичните сили с патриотични организации.

Също по този начин 73,29% от интервюираните оцениха работата на своя ръководител, като слаба. На 17.04.2018 година следва да се организира нов Национален съвет на Съюз на демократичните сили. Предвижда се Националния съвет да прегледа отчета направен от Преговорния екип и да даде мандат, с кои тъкмо политически организации и формирования да се водят възможни договаряния. Очаква се също по този начин на този Национален съвет да бъде свалено политическото доверие от Божидар Лукарски “, пишат още от Преговорния екип на Съюз на демократичните сили.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР