На прага на лятото множество от гражданите на Балканите вече

...
На прага на лятото множество от гражданите на Балканите вече
Коментари Харесай

Какви са глобите в Гърция за нарушения на пътя

На прага на лятото голям брой от жителите на Балканите към този момент са възнамерявали отмора на море в Гърция и правоохранителните органи на южната ни съседка поучават всички да съблюдават разпоредбите за придвижване, на първо място за личната си сигурност, само че и с цел да нямат главоболия, когато биват спирани от полицията за нарушаване.

Сайтът nikana.gr, употребен от туристите като благонадежден ориентир за ваканции в страната, напомня, че даже санкцията за нарушаване на пътя да не е изпратена до граничните пунктове, това не значи, че сте избавени от заплащането й.

Колко излиза почивката на море у нас и при съседите

" Гърците не могат да изпратят санкцията на домакински адрес, само че идващия път, когато влезете в страната, в случай че санкцията не е изтекла, няма да ви бъде простена, тъй че ще би трябвало да я платите. Освен това в Европейския съюз има указател на пътните нарушавания и е доста евентуално санкцията да бъде събрана, незабавно щом влезете в страна от Европейски Съюз, без значение къде е осъществено нарушаването “, изяснява nikana.gr.
 istock istock
Ето част от плануваните санкции за нарушавания по пътищата в Гърция:

- Шофиране в нетрезво положение – 1200 евро;
- Превишаване на допустимата скорост в града с до 20 километра в час - 100 евро;
- Преминаване на червен светофар и погрешно изпреварване - коства 700 евро;
- Шофиране без защитен колан - 350 колан;
- Неправилно паркиране – от 40 до 80 евро;
- Използване на мобилен телефон по време на шофиране – 100 евро;
- Пушенето в транспортно средство, в случай че в него има дете под 12-годишна възраст, се санкционира с санкция от 1500 евро с лишаване на шофьорската брошура.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР