Заради включването на политици и журналисти в Списък за ликвидиране

...
Заради включването на политици и журналисти в Списък за ликвидиране
Коментари Харесай

Комисията по службите в НС заседава извънредно заради сайта Миротворец

Заради включването на политици и публицисти в Списък за очистване на украинския уебсайт " Миротворец " - незабавно заседава комисията по службите.

Сред застрашените са президентът Георги Първанов, заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, публицистите Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева.

От украинското посолство обявиха, че активността на публичната организация и уеб страницата " Миротворец " по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява формалната политика на украинската страна.

" Благодарни сме за бързата реакция на службите, които пристигнаха добре готови. Дадоха ни нужната информация във връзка с самия уебсайт - от какъв брой време съществува, какъв му е профилът, по какъв начин се е променял във времето. И в последна сметка въпросният уебсайт е бил на вниманието на редица интернационалните организации като Г-7, Организация на обединените нации, Европейска комисия, които във времето са имали начинания, тъй че във времето да лимитират дейностите на тази платформа, изключително във връзка с публикуването на персонални данни на лица без тяхното единодушие. Тази самодейност досега не са довели до какъвто и да било триумф, само че ние сме уверени, че българската страна през институциите, които имат отношение, изключително външно министерство, да поддържат сходен вид самодейност, тъй че в последна сметка да се стигне до някакво ограничение на изявленията в този уебсайт ", съобщи Даниел Митов, ръководител на комисията.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР