Заради валежите и ниските температури ситуацията в някои части на

...
Заради валежите и ниските температури ситуацията в някои части на
Коментари Харесай

Усложнена остава обстановката в някои части на страната

Заради преваляванията и ниските температури обстановката в някои елементи на страната остава усложнена.

Затворени за придвижване са пътищата Витиня - Горно Камарци и Шипково - Рибарица в сектора сред 13-ия и 33-ия километър. Причината са паднали дървета и снеговалеж, оповестиха за " Хоризонт " от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Ограничено e придвижването на всички коли през проходите Петрохан и Троянски поради влошените метеорологични условия. Автомобили не могат да минават и през проходите Върбишки и Златишки.

От АПИ поучават водачите да карат със съобразена скорост и предизвестяват водачите да потеглят на път оборудвали колите си със зимни гуми.

Оранжев код за значителни превалявания и мощен вятър е в действие за през днешния ден в 6 области на страната, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението за рискови феномени важи за областите Русе, Разград, Шумен, Варна, Силистра и Добрич . Там преваляванията ще бъдат по-интензивни до обяд.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР