Заради целия начин на работа на служебния кабинет се изостриха

...
Заради целия начин на работа на служебния кабинет се изостриха
Коментари Харесай

Камбарев: При корупция и президентът трябва да бъде разследван от КПКОНПИ

Заради целия метод на работа на служебния кабинет се изостриха връзките ни с президента. Онзи пестник беше единствено фасада. Това съобщи в ефира на Nova News депутатът от " Продължаваме промяната " (ПП) Михал Камбарев.

Той добави, че България няма да влезе в Шенген, тъй като " извън виждат, че корупционния модел на работа на " Капитан Андреево " е напът да се завърне ".

Относно законопроекта на Политическа партия за КПКОНПИ Камбарев разясни, че задачата е да се знае кой е ръководител на антикорупционния орган, с цел да се знае кой ще поеме отговорност, в случай че въпросната институция още веднъж не създаде нужните резултати. Депутатът уточни, че политически напън по отношение на ръководителя на КПКОНПИ мъчно ще има, когато бъде завършена рамката на законопроекта.

На въпрос за какво КПКОНПИ би трябвало да има и разследавщи функционалности, Камбарев отговори, че това се дължи на обстоятелството, че прокуратурата просто не си прави работата.

Ако прокуратурата си вършеше работата и имаше последици, нямаше да има проверяващи органи, сподели той и посочи, че по този метод не се основава втора прокуратура.

,,Инспекторите могат да проверяват и да събират доказателства, те не могат да повдигат

обвинения``, обясни Михал Камбарев.

По думите му новият антикорупционен орган би трябвало да проверява всички висши представители на властта, в това число и президента.

Всички би трябвало да бъдат равни пред закона, тъй че и президентът би трябвало да бъде в този обсег и би трябвало да бъде включен. Ако някой пристъпи закона, той би трябвало да си понесе следствията, изясни националният представител от Политическа партия.

По отношение на изказванията на водача на ГЕРБ в последните дни Камбарев означи, че това са " актьорски игри на Борисов, който три пъти си сменя мнението ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР