Заради топенето на снега и контролираното изпускане на язовири в

...
Заради топенето на снега и контролираното изпускане на язовири в
Коментари Харесай

Заради топенето на снега Черни Лом преля край Пепелина

Заради топенето на снега и следеното изпускане на язовири в поповско река Черни Лом увеличи внезапно равнището си и заля улица в село Пепелина. Под вода са земи и овощна градина, които са директно до коритото ѝ. Наводнени са дворовете на няколко къщи, само че няма заплаха за хората.

Пепелина, Две Могили

Андрей Иванов и татко му имат пчелин със 100 кошера в тази част на Пепелина, която остава откъсната от селото.
Андрей Иванов
„ Не за пръв път ни наводнява, не можем да влезем и да излезем от къщите си. ”
През последното денонощие един от притоците на река Русенски Лом – Черни Лом е излязъл от коритото и са залети аграрни и обработваеми площи - споделя кметът на община Две могили Божидар Борисов.
Божидар Борисов - кмет на община Две могили
„ Жалкото е след отдръпването на водата, ще дойдат и проблемите, тогава всичко това би трябвало да бъде почистено...За да може да се направи ремонт и да не се позволява това, което е сега, са нужни може би над 150 хиляди лв.. Единствената ми вяра в тази ситуация е през междуведомствената комисия по бедствия и повреди. ”
Според специалистите, към този момент е почнало намаление на Русенски Лом и притоците ѝ. Прогнозите за идващите часове сочат нов спад на равнището. Надеждите на хората от Пепелина са до няколко дни да могат да почистят затрупаните с наноси дворни места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР