Заради сериозни разминавания по фундаментални въпроси Възраждане няма да отиде

...
Заради сериозни разминавания по фундаментални въпроси Възраждане няма да отиде
Коментари Харесай

Възраждане няма да отиде на среща с кандидат-премиера на ГЕРБ

Заради съществени разминавания по фундаментални въпроси " Възраждане " няма да отиде на срещата с проф. Николай Габровски, претендент за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Това сподели по време на брифинг в Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, ръководител и на парламентарната група на " Възраждане ".

" За какво тъкмо да си приказваме с тези хора, откакто към този момент всичко сме чули и сме видели от тях, освен в този парламент, в последните 12 години. Мисля, че всичко е ясно. Няма никакво значение по какъв начин се споделя индивидът, тъй като той е претендент за министър-председател на ГЕРБ. Нали някой от вас не си мисли, че този човек ще води политика, друга от тази на ГЕРБ? ", попита риторично той.

Костадинов посочи, че измежду фундаменталните въпроси, по които има разграничение сред двете партии, са референдума за участието ни в еврозоната и приемането на еврото, закупуването на нови осем изтребителя F-16.

" Имахме опция да забележим и техните гласувания (на ГЕРБ - бел.ред) в Народното събрание - неколкократно по доста значими въпроси. И по тематиката за подаряването на българското оръжие за Украйна, и по тематиката за подаряването на близо 3 милиарда лв. за нови 8 американски чертежа, и по тематиката за еврото, и по тематиката за американско нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ", което рискува сигурността освен на българските жители, само че и на целия Европейския континент, и по доста други още въпроси ние имаме коренно разминаване - вътрешно и външнополитически ", съобщи Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " въпреки всичко посочи, че диалог може да има, в случай че претендентът за министър председател на ГЕРБ заявява, че е срещу въвеждане на еврото, пазаруване на американски изтребители и даване на оръжие за Украйна.

По думите на Костадинов, единственото държавно управление, което групировката му ще поддържа, е кабинет с мандат на " Възраждане ".

" Ние сме подготвени с план за кабинет и желаеме третия мандат за нас ", добави той.

Междувременно в Народното събрание стартира консултацията на номинирания за министър председател проф. Габровски с " Демократична България ". Заедно с неврохирурга на срещата са и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и ръководителят на ПГ Десислава Атанасова.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР