Заради резкия скок новозаразените с коронавирусна инфекция, в Турция се

...
Заради резкия скок новозаразените с коронавирусна инфекция, в Турция се
Коментари Харесай

Турция отново налага комендантски час за топ туристически дестинации

Заради внезапния скок новозаразените с коронавирусна зараза, в Турция се вкарват спомагателни ограничения за ограничение на разпространяването на заболяването.

Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, оповестява в. " Хюрриет ".

През миналата седмица в Турция е записано нарастване на броя на пациентите с ковид. От 24 март дневният приръст на новите случаи на заболяването надвишава 30 000. По тази причина множеството райони на страната са влезнали в „ алената зона “.

В " алената зона " влязоха и най-популярните туристически градове в Турция - Истанбул, Анталия, Измир и Анкара. Правителството реши да вкара национална карантина, затягайки рестриктивните мерки.

Турският президент разгласи, че цялостното блокиране през уикенда ще се върне през месец Рамадан (13 април до 13 май). Забранена е работата на заведения за публично хранене и културни обекти. Храната в заведенията за хранене и кафенетата може да се продава единствено за у дома.

Ограниченията важат и през делничните дни от 21:00 ч. До 05:00 ч. сутринта.

Всички въведени ограничения се отнасят и за туристите, на които не се предлагат да бъдат на улицата по време на комендантски час без особена причина.

Турското държавно управление обаче се надява да отстрани всички ограничавания незабавно след празника Рамадан, до началото на летния сезон.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР