Заради разпространението на коронавируса Гърция въвежда допълнителни мерки за ограничаване

...
Заради разпространението на коронавируса Гърция въвежда допълнителни мерки за ограничаване
Коментари Харесай

Гърция ограничи движението между областите заради COVID-19

Заради разпространяването на ковид Гърция вкарва спомагателни ограничения за ограничение на напредването сред обособените области, които влизат в действие от през днешния ден, оповестиха от Министерство на външните работи.

Ограничаването на придвижването сред областите на страната цели да се сведат до най-малко контактите по време на идните Великденски празници, с цел да се понижи разпространяването на COVID-19.

По инфор​мация на посолството ни в Атина решението ще бъде в действие до 06:00 ч. на 10 май 2021 година и важи за територията на цялата страна.
 Гърция ваксинира против COVID-19 с J&J от 5 май
Гърция ваксинира против COVID-19 с J&J от 5 май

След като ЕМА се произнесе за имунизацията

Изключения се позволяват само в следните случаи:

1. Придвижване от и до работното място след показване на уверение за придвижване за работа, в което е посочено началото и края на работния ден. Удостоверението се ревизира от контролните органи в Регистъра на човешките запаси и Информационната система " ERGANI " на Министерството на труда и обществените въпроси.

2. По здравословни аргументи , само при положение на напредване към болница, за което се изисква засвидетелствуване от съответния способен здравен орган. Изключение вършат изключителни и незабавни случаи.

3. Еднократно напредване до непрекъснат адрес по местоживеене, което се потвърждава с уверение, особено предопределено за задачата - то се получава гратис от уеб страницата https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis или с показване на копие от декларация за заплатен налог върху приходите E1.

4.Пътуване за заравяне при изискванията, планувани от закона. Гражданинът, който се придвижва за заравяне, е задължен да показа на способените органи смъртния акт и разрешителното за заравяне. Общото време за пътешестване в този случай не може да надвишава 48 часа.

5. Пътуване на разведени или разграничени родители, когато е належащо за обезпечаване на връзката на родителите и децата. Пътуващият родител е задължен да показа на способените органи при положение на бракоразвод - правосъдно решение, или при положение на разлъка - съответната декларация по закон.

На жителите, които нарушат ограничаващите ограничения за придвижване, се постанова административна санкция от 300 евро.

В случай, че жител показа подправени доказателства за съответната причина за пътешестване, се постанова административна санкция от 500 евро.

Във връзка с новите ограничения от Министерство на външните работи припомнят на българските жители , че няма смяна в известния най-малък кръг учредения за влизане в Република Гърция. Пътуването за туризъм не е измежду тях. Всяко влизане в Гърция следва да бъде обосновано със съответните, подкрепящи основанието, документи.
 Гърция открива туристическия сезон на 15 май
Гърция открива туристическия сезон на 15 май

Ваксините, самотестването и по-доброто метеорологично време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР