Заради разпространението на коронавируса, футбол в Германия не се играе.

...
Заради разпространението на коронавируса, футбол в Германия не се играе.
Коментари Харесай

Песимистични прогнози: Без футбол в Германия до края на годината

Заради разпространяването на ковид, футбол в Германия не се играе. В страната има близо 20 000 инфектирани досега, като това наложи прекъсване на Бундеслигата до 2 април. Прогнозите обаче сочат, че има възможност почитателите на този спорт в страната да не се върнат на трибуните чак до... края на годината!

Когато решението за прекъсване на Бундеслигата беше взето, ръководителят на Германската професионална футболна лига Кристиян Зайферт съобщи, че, в случай че шампионата не бъде доиграно, доста от клубовете ще банкрутират, а в Германия няма да има повече от 16-18 останали професионални футболни клубове.
Първи инфектиран в Бундеслигата Лука Килиан от "Падерборн " с ковид
Знае се, че сега зад кулисите се разискват разновидности за доиграване на сезона на празни трибуни и даже при съкратена процедура със някаква форма на плейофи и елиминации. Футболистите ще останат под карантина в хотели и ще излизат единствено с цел да играят пред празни трибуни.

На фона на пандемичната конюнктура в страната обаче, един от най-изтъкнатите вирусолози в Германия, Йонас Шмид-Канасит смята тези проекти за нереалистични и даже рискови. Той счита, че провеждането на каквито и да е мачове ще бъде причина хора да се събират у дома, с цел да гледат дружно и в това той вижда огромна заплаха. Същото важи и за всички други развлекателни прояви.

Според Шмид-Канасит, за провеждането на някакви футболни мачове тази година е нереалистично да се приказва.

На този декор Зайферт съобщи, че шампионата дава работа на близо 56 000 души, а евентуалните загуби ще са в размер на 750 млн. евро.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 142 15 3 3 Света 278557 3000 11554 92906 Заразени* Нови Починали България 142 15 3 Света 278557 3000 11554
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР