Заради ръста на заболеваемост от коронавирус ще препоръчаме на училищата

...
Заради ръста на заболеваемост от коронавирус ще препоръчаме на училищата
Коментари Харесай

МОН: Без екскурзии, родителски срещи и учителски съвети ще се правят он-лайн


Заради растежа на заболеваемост от ковид ще препоръчаме на учебните заведения да лимитират всички незадължителни действия или те да бъдат трансферирани в електронна среда. Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев, само че посочи, че образователните заведения сами ще вземат решение по какъв начин да подходят. Той разясни, че онлайн могат да се организират наставнически срещи, педагогичен препоръки, сбирки на учебните настоятелства, училищен и управителен квалификации. Той ще предложи на учебните заведения да отсрочат и екскурзиите за края на образователната година, напмонят от

Към момента 172 са децата и учениците с ковид, а учителите са 165. 0,5% са карантинираните учители и възпитаници. Което значи, че 99,5% от учениците са в учебно заведение и просветителният развой тече обикновено. Учениците по-рядко се заболяват и развиват признаци на вируса, сподели още той. В момента главният проблем са не толкоз високият брой възпитаници с ковид, а тези, които са развили грипоподобни признаци.

Вълчев добави, че има доста огромна възможност да се резервира присъственото образование до края на образователната година.

Вълчев прикани да се носят маски в общите пространства в образователните заведения, а преподавателите дадават и персонален образец – тъй като с изключение на да образоват, имат задачата и да възпитават. Той призна, че мъчно се намира салдото сред правото на здраве и правото на обучение, тъй като такава формула няма. Но към този момент възприетият метод за невзаимодействие сред паралелките и превключване към образование в електронна среда от разстояние при потребност дава резултат. Очаква повече компликации в сезона на грипа. И сега има по-скоро грипоподобни признаци, които постановат децата да си останат вкъщи, добави Вълчев.

Целта пред просветителната система е присъственото образование в учебните заведения. Не може да си позволим да затворим учебните заведения. Рискуваме да забавим развиването на децата и да се надигнем пред поколенческа злополука, разяснява министърът на образованието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР