Заради предстоящите празнични дни и Деня на независимостта на България

...
Заради предстоящите празнични дни и Деня на независимостта на България
Коментари Харесай

КАТ засилва контрола по пътищата, започва акция „Пешеходец“


Заради идните празнични дни и Деня на независимостта на България от КАТ оповестиха акция за засилен надзор по пътищата. Очаква се трафикът да се ускори още от през днешния ден следобяд.

Пътните служители на реда признаха, че с началото на образователната година са зачестили злополуките, пътната конюнктура сеусложнила.

Очаква се доста хора да изоставен столицата в почивните дни. Предприети са ограничения за ограничение на трафика. Всички екипи на " Пътна полиция " ще бъдат разпределени по главните изходи на столицата. Създадена е организация да се контролира трафика, да се подкрепя придвижването, както от Столична община, по този начин и от " Пътна полиция ", заяви контрольор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за сигурност на придвижването по пътищата, представен от Българска национална телевизия.

От през днешния ден до 25 септември у нас е в ход профилирана полицейска интервенция за пътна сигурност, заяви на брифинг основен контрольор Николай Крушарски от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП, представен от Министерство на вътрешните работи. Действията на екипите са ориентирани към определяне на нарушавания, осъществени от пешеходци - погрешно секване и неочакваното нахлуване на пътното платно, както и от водачи на ППС, които лишават преимущество на придвижващите се пеш.Друг акцент е недопускане на прекосяване на червен светофар и от водачи, и от пешеходци.

На територията на страната Агенция " Пътна инфраструктура " е взела всички ограничения да се преустановят краткотрайните поправки, които не са наложителни.

Околовръстното шосе на София сред кварталите " Младост " и " Горубляне " е пуснато за придвижване, само че от полицията не предлагат да се минава оттова, защото при краткотрайното контролиране на придвижването в региона сега се употребява единствено една пътна лента и се образуват съществени тапи. При опция водачите да употребяват различни направления.

С началото на образователната година незабавно беше регистрирано и съществено усилване на трафика, подчертаваха още от " Пътна полиция ". Апелът към водачите е да са с нараснало внимание, когато минават в регионите на учебни заведения и детски градини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР