Заради повредите по железния пък, причинени от дерайлирали 2 вагона

...
Заради повредите по железния пък, причинени от дерайлирали 2 вагона
Коментари Харесай

Работници бързат с ремонта, за да пуснат движението по подбалканската линия към 16,30 часа

Заради повредите по стоманения пък, породени от дерайлирали 2 вагона на товарен трен в събота към 18,35 часа в региона на гара Шивачево, придвижването по подбалканската линия на влаковете бе спряно незабавно и от нощес те са пренасочвани през Зимница, Ямбол и Стара Загора към Тулово и Казанлък. В почивния ден през днешния ден по релсите, които тук-там трябваше да се подменят, бяха съсредоточени доста служащи за придвижването да бъде възобновено към 16,30 часа, видя на място кореспондент на " 24 часа ".

" Най-вероятно механически проблем в дерайлиралите вагони са причина за този случай, стоманеният път е в положително положение ", това сподели през днешния ден пред " 24 часа " на гара Шивачево Бойко Скробански, шеф на звеното за следствия в Министерството на превоза. Той също пристигна на място, откакто в събота към 18,35 часа два вагона от товарна комбинация, пътуваща празна от Бургас към Пирдоп по подбалканската линия, дерайлираха и потрошиха 5 км и 850 метра стоманен път, преди влакът да бъде спрян.

Той е благосъстоятелност на частния транспортьор " Ди Би карго България " ЕООД, посочи Скробански. При случая няма потърпевши хора. С вагоните се транспортира меден прокат от мина " Челопеч " към бургаското пристанище, на връщане те пътуват празни.

Композицията прекосявала пренос през гара Шивачево, когато ръководителят на придвижването забелязал, че вагон номер 20, в средата на влака, е дерайлирал и се влачи. Машинистите не били разбрали това, защото влакът бил дълъг над половин километър - общо с 36 вагона и 4 електрически локомотива, от които три били за " леден запас " и пътували като вагони.

Ръководителят на придвижването подал незабавно червен сигнал за прекъсване, само че подминалите към този момент гарата машинисти не го забелязали. Тогава " алената шапка " прекъснал електричеството по контактната мрежа на линията и влакът спрял наложително на към 2 км западно от Шивачево. Междувременно при прекосяването на прелеза западно от гарата подскочил и дерайлирал и вагон 21. Смята се, че първият, номер 20, излязал от релсите още на 3-4 километра преди Шивачево.

Двата проблематични вагона са в средата на композицията, само че връзката сред вагоните е гъвкава и това може да се случи, изясни през вчерашния ден Бойко Скробански. Според него, няма нищо извънредно в това, че машинистите не са разбрали за случая, защото шумът от влака е огромен, а празната комбинация не придърпва, както би станало при дерйлиране на цялостни вагони. Пак съгласно Скробански, в региона на гара Шивачево влакът минал с малко по-ниска от позволената там за товарни влакове скорост - със 75-76 км в час при позволена скорост 80 километра в час.

След като влакът бил спрян, дерайлиралите вагони са изправени и откачени на гара Твърдица. Останалите са траяли към Пирдоп. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР