Заради повалени от снежната буря преди седмица стълбове от електропреносната

...
Заради повалени от снежната буря преди седмица стълбове от електропреносната
Коментари Харесай

Монтанско без вода, бурята преди седмица повреди помпените станции

Заради повалени от снежната стихия преди седмица стълбове от електропреносната мрежа седем помпени станции, които изпомпват вода до разнообразни села в областите Монтана и Враца, не работят, предава Българска телеграфна агенция. Електричеството за битовите клиенти е възобновено във всички селища на района, само че в някои села няма вода поради останали без ток помпени станции, заяви регионалният шеф на Монтана Ивайло Антонов.

В момента екипите на „ Електрохолд “ работят на мястото на повредите, само че слагането на нови стълбове става по-бавно, в сравнение с замяна на скъсани жици и поради това към момента има селища без вода.

За помпената станция до село Кобиляк в община Бойчиновци, която зарежда с вода няколко села от община Бойчиновци и две села в област Враца, ще бъде доставен генератор на течно гориво. Мярката се подхваща, с цел да може да бъде пусната водата в тези села, защото зареждането с електричество не може да бъде възобновено бързо заради многото повалени от бурята стълбове от електропреносната мрежа, посочи Антонов.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР