Заради постъпила жалба Съветът за електронни медии отложи обсъждането на

...
Заради постъпила жалба Съветът за електронни медии отложи обсъждането на
Коментари Харесай

Заради жалба СЕМ отложи обсъждането на процедурата за избор на генерален директор на БНТ

Заради постъпила тъжба Съветът за електронни медии отсрочи разискването на процедурата за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия. С претекста, че документът е постъпил късно нощес и Съвет за електронни медии не може да се запознае с него в период до през днешния ден, ръководителят на медийния регулатор Соня Момчилова предложи отлагането. То беше признато с 4 гласа " за " и " един срещу ". Членовете на Съвета Пролет Велкова и Габриела Наплатанова обявиха, че регулаторът няма изгода да бъде бавена процедурата за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия.

" Да, въвлечени сме в юридически проблем, който има потребност от известно време за обсъждане, с цел да може да сме сигурни, че когато открием процедура за избор на нов общоприет шеф, тя ще е юридически чиста и няма да бъде компрометирана, а другояче, това по никакъв метод не отсрочва желанията ни колкото е допустимо по-бързо тази процедура да бъде открита. Да, както сподели и Соня Момчилова, предвиждахме през днешния ден най-близки вероятни периоди това да се случи, само че този юридически проблем просто ще отсрочи малко във времето това ни решение, а точно по кое време да открием процедурата по желание на общоприет шеф. Ще гледаме да е допустимо най-бързо ", съобщи Велкова.

" И аз, в случай че мога да прибавя, че не е в полза на Съвет за електронни медии да бави състезанието. Така или другояче към този момент създадохме казус с неналичието на решение, тъй че ще се стремим оптимално бързо да изясним този проблем, който към този момент основава спънка за насрочване на нови дати, само че ще гледаме да е оптимално бързо ", сподели на собствен ред Наплатанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР