Заради покачващите се цени на природния газ някои крематориуми в

...
Заради покачващите се цени на природния газ някои крематориуми в
Коментари Харесай

Скокът на цената на природния газ - проблем и за германските крематориуми

Заради покачващите се цени на природния газ някои крематориуми в Германия обмислят смяна в процедурите на работа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Според Асоциацията за качество на крематориумите кремациите може да станат по-скъпи.

Някои крематориуми възнамеряват в този момент да преминат към електрически системи, а други към полутечен газ.  В баварския град Аусбург се разисква и общинско решение, което ще понижи законово препоръчваната температура за кремации със 100 градуса по Целзий - на 750 градуса.

В цяла Германия кремацията се избира за към три четвърти от покойниците. Но зависимостта от съветски газ докара до опасения за още нарастване на енергийните цени и за дефицит на газ през зимата.

Компания притежател на два крематориума в Дахенхаузен желае двата й обекта да работят в бъдеще без природен газ, само че непрекъснато. Според представители на компанията природният газ е само нужен за начално задействане на крематориума и след рестартирането му след ремонт и поддръжка. Веднъж достигната оперативна температура, кремацията в тези обекти се подхранва от силата от телата и ковчезите, споделят представители на обекта. Но 24-часова работа пък ще наложи нарастване на разноските за личен състав.

Други крематориуми, да вземем за пример тези в Кобленц и Лудвигсхафен, към този момент усилват дневното работно време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР