Заради паниката от коронавируса жителите на Варна масово се презапасяват

...
Заради паниката от коронавируса жителите на Варна масово се презапасяват
Коментари Харесай

Във Варна хората се презапасяват с антибиотици

Заради суматохата от ковид жителите на Варна всеобщо се презапасяват с лекарства, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна. Според някогашния ръководител на Районния фармацевтичен съюз в града Рада Пехливанова сега в аптечната мрежа се следи привършване на количествата алкохол, маски и някои антивирусни препарати, като Авирон, Рапид и Биозин.
„ Изчерпването не е за дълъг интервал, само че поради суматохата на хората търсенето на този тип лекарства е мощно повишено. По-осезаем е дефицитът на алкохол и маски “, уточни фармацевтът.
Впечатление прави, че жителите на града всеобщо се презапасяват и с антибиотици. „ Заради суматохата вървят и взимат предписания за антибиотици и се презапасяват с доста мощни медикаменти. Поставят ни в неприятна обстановка, когато откажем да им продадем такива лекарства без рецепта “, добави още Рада Пехливанова. По думите ѝ хората обаче не се отхвърлят, търсят предписания и по-късно закупуват съществени количества антибиотици от боязън да не свършат.
„ Надяваме се медиите да разяснят, че такова презапасяване с лекарства е ненужно и обстановката няма да е такава, в случай че хората купуват медикаменти при потребност, а не превантивно. Получава се по този начин, че същински нуждаещите се не могат да си набират медикаменти, тъй като от суматоха са били изкупени “, сподели в умозаключение Рада Пехливанова.
ОЩЕ: Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР