Заради пандемията от COVID-19, която все повече ще засегне и

...
Заради пандемията от COVID-19, която все повече ще засегне и
Коментари Харесай

Допълнителен "мозъчен тръст" за министрите в решенията за коронавируса

Заради пандемията от COVID-19, която от ден на ден ще засегне и България, се образува медицински, експертен съвет. Целта му е да следи научните изявления и положителните практики по света в битката с ковид. Договорката е сред министър председателят Бойко Борисов и проф. Коста Костов, който е експерт по белодробни заболявания.

" Да ни подпомагате в решенията, с цел да можем да управляваме процесите - оттук насетне какъв брой време можем да издържим. Подиграват ме, че споделям " мазнинката на страната ". Но това е като във всяка едно болест - един мощен организъм има мазнинка да издържи или се изтощава ", сподели Борисов.

Според проф. Костов България ще се оправи с " това добиче ковид ". Белодробният експерт изясни, че медицинският съвет ще даде " оръжие на всички медици в страната да се оправят с казуса, във всички специалности, които са наранени от него ". Проф. Костов се ангажира да има професионални посоки, които би трябвало да приготвят лекарите, когато има затруднения от болестта.

Борисов назова новия медицински съвет " спомагателен мозъчен концерн ", който би трябвало да оказва помощ на държавното управление с научни гаранции защо да се отпускат средства.

Премиерът настоя да има добра съгласуваност сред Медицинския съвет и Националния щаб за ковид: " Да знаем, в случай че има неточност в ограниченията, аз би трябвало да знам пръв, с цел да ги трансформира. А не да ги чуят хората и тогава да ги променяме, да предизвикаме суматоха ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (845)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР