Мощни бури с градушки продължават да нанасят щети в отделни

...
Мощни бури с градушки продължават да нанасят щети в отделни
Коментари Харесай

Мощни бури с градушки продължават да нанасят щети в страната

Мощни стихии с градушки не престават да нанасят вреди в обособени елементи на страната. В сряда вечерта бяха наранени регионите от Ловеч до Варна в Северна България и Сливенско и Ямболско в Южна България. Проливните дъждове и ледените парчета повалиха дървета, изпочупиха покриви на къщи и прозорци, повредиха коли и унищожиха земеделска продукция.
Днес е неучебен за учениците във великотърновското учебно заведение “Вела Благоева “ поради вредите, нанесени от градушката и бурята върху покрива на постройката. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов свика спешен щаб за бързо очистване на провалите, нанесени от естествената буря.
Частично бедствено състояние бе оповестено в ловешкото село Радювене след бурята. Има отчасти отнесени покриви на къщи, както и асфалт по улиците, елементи от селото е без електроподаване, има паднали дървета.
Според локалните хора това е най-потърпевшото село, претърпяло втора мощна стихия за последните две седмици. „ При предната стихия имаше паднали врати, изкоренени дървета. Сега ситуацията също не е положително “, обясниха хората.
В Ловеч бяха наводнени няколко съществени улици и булеварди. Имаше закъсали коли.
„ Две трети от плодовете от дърветата са на земята, 50 % от зеленчуците в градините на хората са унищожени “, сподели за кметът на Летница Красимир Джонев.
Градушка, съпроводена със мощен дъжд и вятър, се изсипа над Шумен в продължение на близо 20 минути. Най-големите от тях бяха с размерите на огромен лешник и дребен орех. Градушка падна и в Габрово и в Сливен, като тя бе съпроводена с натоварен дъжд и мощен вятър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР