Заради пандемията 60 мотористи вместо 300 ще преминат по пловдивските

...
Заради пандемията 60 мотористи вместо 300 ще преминат по пловдивските
Коментари Харесай

Братята на вятъра почитат загиналите рокери с мотошествие СН...

Заради пандемията 60 мотористи вместо 300 ще преминат по пловдивските улици

Този сезон нито един от клуба не е претърпял случай. Иначе аз персонално съм изпратил 4-5 момчета поради произшествия, споделя Иво Петров от Vagabonds MC



Пловдив се трансформира в град на рокерите в неделя по обяд, когато плач на мотори ще огласи града под тепетата. Тогава братята напразно ще кръстосват улиците, с цел да отдадат респект на починалите мотористи и да изразят поддръжката си към потърпевшите в произшествия. Рокерите за пета поредна година се включват в траурно шествие, което се провежда от клуб Vagabonds MC.



Заради пандемията и ограниченията, свързани с COVID-19 обаче, шествието ще е малко по-различно. За разлика от предишни години, когато са се събирали до 300 души, в този момент те ще би трябвало да се редуцират едвам до 60. Затова участниците ще бъдат главно от Пловдив, само че се чака към тях да се причислят и братя напразно от Асеновград. Най-младият от мотористите, които ще се включат в шествието, неотдавна е взел брошура - той е 18-годишен, а най-възрастният е на 65. Почит към паметта на починалите ще отдадат и четирима от създателите на Vagabonds MC. Мото клубът е най-старият в България, историята му стартира през далечната 1992 година



„ Този сезон нито един наш брат от клуба не е претърпял случай. Иначе аз персонално съм изпратил 4-5 момчета поради произшествия по пътищата. По Коледа нормално събираме средства за децата на наши познати, които не са измежду живите, и ги посещаваме по домовете, преоблечени като Дядо Коледа, носим им дарове, а на бабите - прежди “, споделя Иво Петров, който към този момент 15 години е част от Vagabonds MC. Той към момента с трогване си спомня първия мотор ​- ​хонда. Вече го е заменил с по-нов ​- кавазаки. Твърди, че ​кавазакито се държало по-добре на пътя, на завоите и спирачките били отлични. С него Иво се чувствал по-спокоен и предпазен. За прекрасен мотор рокерите се бъркали в джоба сред 35 000 и 40 000 лева, в случай че е нов, и 10 000 лева, в случай че е втора употреба. Според мотористите виновност за тежките произшествия носят всички участници в движениетo, освен рокерите. „ Всеки ден водачи на коли ни споделят: „ Извинявай, не те видях “, изяснява Иво Петров и прикани водачите да не карат бързо в града.



Шествието ще започва от клубна къща на VAGABONDS MC на бул. " България " до моста на Адата на следващия ден в 12 часа. Мотористите обаче ще стартират да се събират по-рано. Заради шествието от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ приканват водачите на пътни транспортни средства да се движат с нараснало внимание по маршрута, по който ще преминат рокерите: ул. „ Дилянка “, бул. „ България “, моста на Адата, бул. „ Шести септември “, бул. „ Цариградско шосе “, бул. „ Освобождение “, кръговото кръстовище до хотел „ SPS “, бул. „ Санкт Петербург “, бул. „ Христо Ботев “, кръговото кръстовище до Централна гара, бул. „ Васил Априлов “, ул. „ Дилянка “. Шофьорите на градските рейсове също са предизвестени да карат постепенно, деликатно и да се преценяват с въведената краткотрайна организация на придвижване в посочените сектори.

На фарове

Десетки мотористи се чака да се включат в обичайното нощно мотошествие през днешния ден от 19:30 до 23:00 часа. Това оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “. Сборният пункт е пред зала „ Колодрума “. Оттам рокерите ще потеглят по бул. „ Асеновградско шосе “, ще преминат по булевардите „ Освобождение “, „ Цариградско шосе “, „ Шести септември “, моста на Адата, булевардите „ България “, „ Цар Борис III Обединител “, „ Христо Ботев “, „ Руски “, „ Шести септември “, „ Копривщица-запад “, „ Марица-юг “, като крайната точка е стадион „ Пловдив “. Организацията и контролът на придвижването, както и защитата на събитието ще се реализират от органите на Министерство на вътрешните работи. Те приканват останалите водачи да бъдат деликатни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР