Заради опасенията, че „АстраЗенека“ няма да може да произведе достатъчно

...
Заради опасенията, че „АстраЗенека“ няма да може да произведе достатъчно
Коментари Харесай

Поръчваме още 3 милиона дози от ваксините на Пфайзер и Модерна


Заради опасенията, че „ АстраЗенека “ няма да може да създаде задоволително количество ваксини, с цел да покрие поръчките от страните в Европейски Съюз, България ще поръча спомагателни окоо 3 милиона дози от другите два препарата – на „ Пфайзер “ и на „ Модерна “.

Това стана ясно на днешното държавно съвещание.

„ Във връзка с данните, които имаме на равнище Европейски съюз и опциите за понижени доставки към страната на ваксини на Оксфорд и Астра Зенека, предлагаме да поръчаме в допълнение количество ваксини, което да бъде съразмерно разпределено на база на популацията на нашата страна в размер на 2 897 694 дози от имунизацията на Пфайзер/Бионтех и 460 000 дози от имунизацията на Модерна “, обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По думите му доставката на в допълнение количество ваксини е допустима след спомагателното съглашение за имунизациите, което е подписано сред Европейската комисия и производителите на медикаменти Пфайзер и Бионтех.

Считаме, че с сегашното предложение страната ще обезпечи задоволително количества дози ваксина, с цел да могат всички български жители да имат опцията да избират с коя ваксина да се имунизират и по този метод да получим извънредно положително покритие на популацията и реализиране на така наречен групов имунитет, кометира проф.Ангелов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР