Заради международната ескалация на напрежение около Украйна премиерът вика утре

...
Заради международната ескалация на напрежение около Украйна премиерът вика утре
Коментари Харесай

Петков свиква Съвет по сигурността заради напрежението около Украйна


Заради интернационалната ескалация на напрежение към Украйна министър председателят вика на следващия ден на изключително съвещание на Съвета по сигурността шефовете на спецслужбите и силовите министри.

В отговор на питане на bTV за позицията на България от външно министерство дадоха отговор: „ Настоящото увеличаване по Източния фланг е част от от дълго време почнал развой. Участието на сили от съюзни страни в задачата за защита на въздушното ни пространство, както и в дейностите на Постоянните морски групи на НАТО в Черно море, са израз на спомагателните ограничения за повишение на готовността и показват единството и солидарността на съдружниците. Израз на тази взаимност е присъединяване на съдружници със качества и техника, с които България не разполага. “

Днес министър-председателят Кирил Петков резервира безмълвие. Междувременно Петков посреща делегация от Скопие, управлявана от министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, която е тук за първото взаимно съвещание на двете държавни управления. Петков заведе Ковачевски в Софийския университет, с цел да му покаже залата по стратегия на " Харвард ", в която до неотдавна самият той е преподавал.

„ Обещавам, ще напиша на Майкъл Портър незабавно една връзка за университета в Скопие и вие да извършите такава зала и дружно можем да съвместим двете стратегии и да си идваме на посетители и преподаватели, и студенти “, съобщи Петков.

В София към този момент се намират 13 министри от македонския кабинет. Утре разширеното съвещание на двете държавни управления ще се организира в резиденция „ Бояна “.

Очаква се да проработят образуваните взаимни групи, които имат за цел да разблокират двустранните връзки след наложеното от наша страна несъгласие върху евроинтеграцията на Скопие и двамата образци да дадат конференция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР