Заради кризисната ситуация около Украйна Пентагонът подготвя около 8500 американски

...
Заради кризисната ситуация около Украйна Пентагонът подготвя около 8500 американски
Коментари Харесай

Байдън ще праща 8500 войници в Европа

Заради спешната обстановка към Украйна Пентагонът приготвя към 8500 американски бойци за разполагане в Европа. Все още не е взето решение за изпращането им, сподели представителят на Министерството на защитата Джон Кърби. " Министърът на защитата Лойд Остин издаде заповед за подготовка на голям брой бойци от Съединените щати и слагането им в нараснала подготвеност за разполагане в Европа. Броят им е към 8500 ", сподели Кърби в понеделник вечерта.

Малко по-късно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва по видеоконферентна връзка с европейските водачи. " Лидерите на Европа, НАТО и Съединени американски щати подчертаха общия си блян към дипломатическо решение за деескалация на настоящето напрежение и разискаха извършените неотдавна диалози с Русия в разнообразни формати ", се споделя в изказване на Белия дом.

Според известие на френското президентство Еманюел Макрон е изразил по време на диалога " дълбока угриженост " от актуалната обстановка и е подчертал нуждата от групови дейности за " бърза деескалация ". В известието се споделя още, че Франция упорства за непрекъсната съгласуваност сред европейските сътрудници и съдружници, както и диалози в Нормандския формат. От Елисейския замък афишират още, че Макрон счита да беседва с сътрудниците си Путин и Зеленски " в околните дни ".

Кремъл изрази угриженост от " изострянето на напрежението " по отношение на Украйна и решението на Вашингтон да приведе в бойна подготвеност 8500 военнослужещи. " Наблюдаваме тези дейности на Съединени американски щати с огромна угриженост ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Коментирайки изказването на Пентагона по отношение на готовността Съединени американски щати да изпратят в Европа 8500 военни, Песков сподели, че това по никакъв метод не въздейства на хода на договарянията по отношение на гаранциите за сигурността.

Същевременно Англия и Австралия, без значение една от друга, обявиха, че не имат намерение да изпращат свои сили в Украйна.

Хърватия разгласи, че при положение на спор сред Русия и Украйна ще изтегли всичките си сили от НАТО - " до последния боец ". Това съобщи президентът Зоран Миланович в изявление по държавната телевизия и добави, че Хърватия " няма и не желае да има нищо общо с това ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР