Заради коронавируса гръцките власти въведоха нови правила за влизане в

...
Заради коронавируса гръцките власти въведоха нови правила за влизане в
Коментари Харесай

На гръцката граница: Има ли наплив на летовници в първия уикенд с тестове?

Заради ковид гръцките управляващи вкараха нови правила за влизане в страната през миналата седмица, предава. Накара ли това българските туристи да изберат родното море пред това в южната ни съседка или опашките на Кулата са все по този начин дълги?

Един PCR тест и не щеш ли българското море взе превес над гръцкото. Задължителното проучване, което управляващите в южната ни съседка започнаха да изискват на границата, внезапно смени чипа на българският екскурзиант и вместо към Аспровалта, Ставрос и Неа Врасна, той изрично хвана пътя, въпреки от време на време и по-дълъг, към Приморско, Китен и Созопол. И туроператорите бързо се ориентираха - по този начин известното еднодневно гръцко море единствено за седмица се трансформира в тридневно българско.

„ Ситуацията постанова тази смяна. За да отидем на нашето море, защото е доста по-далече 500-600 км без значение, че има автомагистрала се постанова да удължим престоя, тъй че ние започнахме тридневни пътувания за уикенда на Южното черноморие, естествено малко е мъчно до момента в който се превърти колелото и туристите стартират да се връщат ”, споделя Здравка Чимева.

Първата група от Благоевград за три дни на Черно Море поведе туроператорът Таня Пенчева. До оня ден в офиса си тя уверяваше, че българските плажове си заслужават.

А часове по-късно сама се качи с туристите в рейса - за това пътешестване един път в годината, което всички чакаме и планираме - пътуването към морето.
Уикендът на Черно Море се радва на сериозен интерес, тъй като предлага доста по-дълъг престой на плажа спрямо бързите съботни почивки в Гърция.
В момента цената за три дни на Черно Море е същата като цената за един ден на Бяло море. Везните изравнява PCR теста.

„ Защото това са 100 лева за теста и важи единствено за 72 часа, няма логичност да плащаш 130 лева, с цел да отидеш за един ден на гръцкото море ”, прибавя Здравка Чимева.
Поне през това лято българите всеобщо ще са на българското море, предвиждат туроператорите. В Гърция с в допълнение заплащане за тест за ковид ще отидат най-вече тези, които няма по какъв начин да върнат депозитите си за платените към този момент почивки. Шансът на курортите в южната ни съседка да наваксат евентуално ще се открие в по този начин наречения късен сезон.

Репортери: Антон Чавдаров, Бойка Атанасова

Повече по тематиката гледайте във видеото
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР