Заради коронавируса детските заведения в страната бяха затворени два месеца,

...
Заради коронавируса детските заведения в страната бяха затворени два месеца,
Коментари Харесай

Хиляди деца в София отново са на детска градина от днес

Заради ковид детските заведения в страната бяха затворени два месеца, само че от през днешния ден те още веднъж ще отварят вратите си за хилядите малчугани.

В София работа ще стартират 176 детски заведения. Родителите на съвсем 12 хиляди деца са изявили желанието да ги изпратят още веднъж на детска градина, което е 26% от общия брой на посещаващите. В независимите детски ясли пък децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

Процесът ще протича при строги ограничения за сигурност и стерилизация на пространствата, която ще се прави 4 пъти дневно.

Деца с грипоподобни признаци няма да се позволяват, само че всички деца, които са здрави и се усещат добре ще имат опцията да посещават детските градини. Всяка заран здравословното положение на децата ще се ревизира от медицинския личен състав на забавчаката.

Задължително би трябвало да се съблюдават инструкциите за организацията на работата. За задачата би трябвало се обезпечава отдалеченост сред другите групи и сред личния състав и родителите. Също по този начин се усилва и времето за осъществяване на занимания на открито при хубаво време.

Персоналът в детските градини и ясли ще бъде тестван за COVID-19. Посещенията на родители вътре в пространствата остава неразрешено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР