Заради глобалното изменение на климата ледовете на Алпите се топят

...
Заради глобалното изменение на климата ледовете на Алпите се топят
Коментари Харесай

Самолети и човешки останки изскачат под топящите се ледници ...

Заради световното изменение на климата ледовете на Алпите се топят с невиждана скорост, като разкриват и от дълго време забравени остарели самолетни произшествия и други типове произшествия.

Така преди дни изненадващо бяха открити останките на самолета Piper Cherokee, който е загубен от радарите през 1968 година Той е открит на ледника Aletsch.

Повече от половин век и след голям брой избавителни интервенции, извършени през годините, самолетът се появи самичък, без предизвестие след топенето на ледовете.

Изследователите, разкрили самолета, са изумени от откритите предмети - кутия за очила, крем Nivea, и алена шапка, непокътнати чудесно в леда.

При случая и тримата пасажери са починали, телата им са били извадени и заровени, само че след избавителните действия самолетът е бил покрит от бездънен сняг и не е могъл да бъде изваден.

Заради топенето на ледовете през последните два месеца две обособени групи туристи откриха човешки остатъци.

1400-те ледника в Швейцария са изгубили половината от общия си размер за по-малко от век, сочи отчет от миналата седмица. В него за първи път ETH Zurich и Швейцарският федерален институт за проучване на горите, снега и ландшафта реконструираха загубата на лед в Швейцария през 20 век.

Анализирайки измененията в топографията на ледниците от 1931 година насам, откривателите откриха, че размерите на ледниковия лед са се свили на половина през 85-те години до 2016 година

Оттогава ледниците са изгубили още 12%
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР