Заради финансовата криза Обединеното кралство се отказа от плановете си

...
Заради финансовата криза Обединеното кралство се отказа от плановете си
Коментари Харесай

Великобритания отмени забраната за продажба на нови бензинови и дизелови коли

Заради финансовата рецесия Обединеното кралство се отхвърли от проектите си да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли през 2030-та година. Може ли ходът на Лондон да разколебае и други страни в битката с климатичните промени и по какъв начин това ще се отрази на пазара на коли в Европа?

Решението на английското държавно управление да отсрочи с 5 години възбраната несъмнено изненада автомобилния бранш и стресна екологичните организации. Бившият американски вицепрезидент Ал Гор го назова " шокиращо и разочароващо " и че не е това, което светът чака от Обединеното кралство. Според него младежите считат, че това е изменничество към тяхното потомство, защото ще развърже ръцете на по-бедни страни да не понижават нездравословните излъчвания с нужните бързи темпове и техният живот ще премине в замърсен въздух и климатични аномалии в резултат на световното стопляне.

Англия имаше упоритостта да изпревари с пет години досегашните си съдружници от Европейския съюз, забранявайки продажбата на нови бензинови и дизелови коли през 2030-та година. Рекордното повишаване на живота, обаче, я отхвърлиха от този проект. Сега тя дава обещание да ги забрани през 2035-а година, когато ще го създадат и европейските страни.

" Постигнахме доста за последните десетина години. Съкратихме въглеродните излъчвания, увеличихме производството на сила от възобновими източници, само че би трябвало също по този начин за възприемем прагматичен и симетричен метод. В последна сметка, няма да спасим планетата, в случай че банкрутираме английския народ ", сподели вътрешният министър Суела Браверман.

Заради рецесията продажбите на по-скъпите електрически коли понижават, а се усилват тези с бензин и дизел, които са на цени сред 5 000 и 15 000 паунда. Също по този начин и на колите втора употреба, чиито цени порастват.

" Смятам, че най-малко към този момент, вие, консуматорите сте тези, които би трябвало да създадат този избор, вместо правитеството да ви принуждава да го сторите. Защото цената продължава да е висока, изключително за фамилиите, които страдат от финансовата рецесия. Малкият бизнес се тормози по какъв начин това ще го засегне, а също така имаме още доста път да извървим до момента в който изцяло изградим мрежа за зареждане на електрически коли в цялата страна. Трябва да подкрепим и нашата автомобилна индустрия, с цел да не бъдем подвластни от тежко субсидиран импорт на въглеродно интензивни артикули от страни като Китай, да вземем за пример. Така че, с цел да имаме повече време да се подготвим, през днешния ден разгласявам, че ще забавим прекосяването към електрически коли ", съобщи министър председателят Риши Сунак.

Лондон разгласи, че методът му е координиран с редица европейски страни като Германия, Франция, Испания и Италия и хората ще могат да си купуват и карат бензинови и дизелови коли втора употреба и след 2035-та година. Властите в тях са осъзнали, че би трябвало да се даде повече време на жителите да се приготвят за прекосяване към електрически коли. Това значи, че притежателите им ще ги употребяват по-дълго и препродаването им в по-бедни страни като България ще се забави. Очакванията са и цените им да продължат да скачат.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР