„Заради дрънкането на оръжия между Русия и Украйна цената на

...
„Заради дрънкането на оръжия между Русия и Украйна цената на
Коментари Харесай

Владислав Панев: Заради дрънкането на оръжия между Русия и Украйна цената на газа скочи с 15-20%


„ Заради дрънкането на оръжия сред Русия и Украйна цената на газа скочи с 15-20% нагоре. Февруари евентуално ще е нужно ново държавно решение за тавана на обезщетенията “, сподели съоснователят на „ Демократична България “ Владислав Панев.

„ На интернационалните пазари няма по какъв начин газът да поевтинее. Трябва да обследваме сигурността на доставките на газ. Имаше информация за находището в Чирен, дали има задоволително количество ресурси там “, сподели Панев.

По думите му азерският газ е в пъти по-евтин, тъй като се пресмята по друга формула. Ние го купуваме също на цена в пъти по-ниска от пазарната и това е един от методите газът да поевтинее „ на входа “ и по този начин да поевтинее за всички.

Той предвижда, че цената на газа ще продължава да се подвига най-малко до края на зимата.

На въпрос дали в ръководещата коалиция има разнобой по отношение на оптималният застрахователен приход, Панев разяснява, че би трябвало да се направи разбор преди да се вършат промени. „ Да, има разнобой. В съдружното съглашение е написано, че тези промени могат да се създадат след разбор. Аз не съм осведомен да има подобен “, сподели още Панев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР