Заради честванията за Трети март на Шипка от тази сутрин

...
Заради честванията за Трети март на Шипка от тази сутрин
Коментари Харесай

Ограничения на движението през проход „Шипка“ заради честванията на 3 март

Заради честванията за Трети март на Шипка от тази заран сутринта едноименният проход е отворен за придвижване единствено за искащите да посетят деянията пред Паметника на Свободата.

За да бъде обезпечена сигурността им, от полицията са взели специфични ограничения.

Пропускателен пункт е построен на стълбите пред входа на Паметника на свободата на Шипка, заяви комисар Илиян Илиев - шеф бранш „ Охранителна полиция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора.

„ Ползваме механически средства. Не позволяваме жители, носещи остри предмети, палки и други такива, с които могат да бъдат засегнати (хора – б.р.), в това число употребяваме и помощ от сили на жандармерията. “

През проход „ Шипка “ ще се пропущат само искащите да вземат присъединяване в тържествата във връзка 3 март.

„ Традиционно проходът ще бъде употребен като паркинг, като колите се подреждат вдясно по реда на тяхното идване, а жителите пеш отиват до връх Шипка. Желаещите да посетят паметника ще помоля да бъдат облечени добре, колите да бъдат готови за зимата. Трасето се чисти, само че проходът е със зимни условия “, сподели комисар Илиев.

Движението за директно преминаващите коли от Южна към Северна България и назад през проход „ Шипка “ ще бъде възобновено от 18 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР