Заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз, всеки първи

...
Заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз, всеки първи
Коментари Харесай

Ученици в София ще носят носии заради Българското европредседателство


Заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз, всеки първи понеделник от месеца 17 второкласници от столичното 3-то учебно заведение ще бъдат облечени в български национални носии. Идеята е на тяхната учителка Даниела Цанкова, осведоми Българска национална телевизия.

Това са децата от 2 "а " клас на столичното учебно заведение "Марин Дринов ". Техните родители, учителката им и те самите решили да посрещнат българското европредседателство по нетрадиционен метод - тържествено.



„ Решихме всеки първи понеделник от настъпващия месец да бъдем на учебно заведение в час в национална носия със български шевици на гърдите. Идеята ни е, че няма по какъв начин да станеш добър европеец, в случай че не си не си първо добър българин “, споделя Даниела Цанкова, начален преподавател в 3-то СУ "Марин Дринов ".

Днес децата за първи път сложиха носиите. По изключение в сряда, защото през днешния ден е първият ден след ваканцията. Парите за ризите с шевици дали родителите, учителката пък сама ушила поясите и престилките.

Второкласниците и тяхната учителка имат още една концепция - Всички министри и евродепутати, които ще ни посетят, да заседават с българска национална носия.

А в случай че този дрескод не се одобри, най-малко за себе си второкласниците са безапелационни - през всеки един от идващите шест месеца ще са облечени в национални носии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР