Заработи първата водородна зарядна станция в България (снимки)Една мечта на

...
Заработи първата водородна зарядна станция в България (снимки)Една мечта на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Първата водородна станция в България заработи; НАП и МВР влязоха в „Лукойл“

Заработи първата атомна зарядна станция в България (снимки)
Една фантазия на учените се сбъдва през днешния ден. Бизнес и просвета си партнират, с цел да осъществят първата атомна станция за зареждане в България. Тя бе публично открита в петък и е дело на взаимните старания на Българска академия на науките, Института по електрохимия и енергийни системи „ Акад. Евгени Будевски “, Центъра за подготвеност (ЦК) „ Хитмобил “ и 8 сътрудници от бизнеса.
Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи влязоха в складовете на „ Лукойл “
От през днешния ден в данъчните хранилища на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД и „ Лукойл България “ ЕООД започнаха контролни дейности на взаимни екипи от чиновници на Агенция „ Митници “, Националната организация за приходите, Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ – Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Национална полиция “ – Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “.
България и Южна Корея беседват за доставки на полутечен газ
Сътрудничество сред България и Република Корея на пазара на втечнения природен газ е една от тематиките, които са обсъждали служебният министър на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Южна Корея у нас Н. Пр. Бе Дженгин.
АПИ стартира да подписва контракти по пътните мегатъргове на кабинета „ Донев “
Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще подписа контракти за пътно поддържане по търговете, стартирани преди една година от служебния кабинет „ Донев “ на стойност над 3.6 милиарда лева Въпреки че те бяха прекъснати на два пъти с разнообразни претекстове от остарялото управление, назначено от някогашния районен министър Андрей Цеков, в последните месеци Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Върховния административен съд (ВАС) са излезли с решения по част от тях. Компетентните органи са отхвърлили претекстовете за стопирането им.
Испанската Patentes апелира прекъсването на процедура за доставка на 20 push-pull влака
Испанската компания Patentes Talgo SL апелира прекратяването на най-голямата поръчка, за над 1.2 милиарда лева, която трябваше да обезпечи доставката на 20 електрически push-pull влака. Процедурата бе прекъсната с решение на служебния транспортен министър Георги Гвоздейков в средата на април, само че компанията не е удовлетворена от това.
Уникредит стартира подмяната на картите на 1 милион клиенти в България
Една от най-големите банки в България – Уникредит Булбанк – стартира процеса по промяна на картите на своите 1 милиона клиенти в България. Промяната е резултат от взетото решение от компанията майка – италианската UniCredit – да размени картите Visa с Mastercard. Това се случва на всички 13 пазара, на които финансовата група оперира.
Частните пенсионни сдружения към този момент ръководят 23 милиарда лева
Активите, ръководени от частните пенсионни сдружения в България, набъбнаха с 20% за година и към края на 2023 година се правят оценка на рекордните 23 милиарда лева До огромна степен повишаването на средствата, планувани като спомагателна пенсия за родените след 1959 година, се дължи на възобновяване на финансовите пазари, които претърпяха удар миналата година.
„ Пластхим-Т “ закупи италиански съперник за произвеждане на фолио
Българският производител на полипропиленови фолиа и гъвкави опаковки „ Пластхим-Т “ закупи италианския си съперник Manucor. Прогнозата е след договорката българската компания да заеме лидерска позиция в сегмента на биаксиално фолио (BOPP) в Европа с потенциал от 200 000 тона годишно. Също по този начин „ Пластхим-Т “ ще ускори позициите си на пазарите в Европа, Близкия изток и Африка и ще има благоприятни условия за спомагателна агресия.
Акциите на Novavax скочиха със 120% след договорката със Sanofi
Novavax е подписала многомилиардна договорка с френския производител на медикаменти Sanofi, която да комерсиализира имунизацията ѝ против Covid от идната година. Двете компании ще си партнират и при създаването на комбинирани ваксини, ориентирани към ковид и грипа, наред с други старания.
OpenAI готви ход, който може да бутне Гугъл
В началото на идната седмица OpenAI възнамерява да разгласи своя артикул за търсене с изкуствен интелект, оповестяват източници пред Reuters. Този ход има капацитета да разклати другояче безапелационна доминация н дългогодишния водач в онлайн търсенето Гугъл.
Последното парче земя на Арктика се продава за 300 млн. евро
Последното парче земя на Арктика излезе на пазара и е в продажба против 300 млн. евро. То е с размера на Манхатън и се намира в горната част на полюса.
Да купиш или да наемеш парцел: Кога ще се успокои световният заможен пазар?
Липсата на жилище е проблем в международен мащаб, а закупуването на парцел става все по-недостъпно изключително в градовете. Защо толкоз доста страни изпитват сходни проблеми? В собствен специфичен материал DW търси отговор на въпроса дали е по-добре да наемеш, в сравнение с да закупиш жилище в Германия, Съединени американски щати и Индия.
Кои са най-богатите градове в света?
През последното десетилетие финансовите пазари са главният мотор за основаване на бизнес, а напредъкът в региона на изкуствения разсъдък, роботиката и блокчейн технологията дава нови благоприятни условия за основаване и струпване на благосъстояния. Това е изводът, до който стига доктор Юрг Щефен, основен изпълнителен шеф на Henley & Partners.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР