Запознайте се с по-малко известната растителна съставка на козметиката, Boswellia

...
Запознайте се с по-малко известната растителна съставка на козметиката, Boswellia
Коментари Харесай

Индийски тамян (Boswellia Serrata) – употреба и свойства в грижа за кожата

Запознайте се с по-малко известната растителна съставна част на козметиката, Boswellia Serrata или индийският тамян.

Стремежът към безупречна и сияйна кожа е блян, който надвишава времето и културата. В тази епоха на непрестанно разрастващи се стандарти за хубост хората непрестанно търсят естествени средства за възстановяване на здравето и външния тип на кожата си.

Едно такова богатство от царството на обичайна медицина е Boswellia serrata, смола, извлечена от дървото Boswellia.

Въпреки че е известна със своите противовъзпалителни свойства и приложимост за здравето на ставите, индийския тамян предлага и голям брой изгоди за кожата.

В тази публикация ще разгледаме забележителните изгоди за кожата от индийския тамян ( Boswellia serrata ).

Какво е Boswellia Serrata?

Boswellia Serrata, наричана още индийски тамян, е дърво, растящо в сухите региони на Индия, Северна Африка и Близкия изток. Използва се в националната медицина от епохи, изключително в Аюрведа, като болкоуспокояващо и противовъзпалително средство.

В продължение на епохи той е бил жизненоважен съставен елемент в обичайна аюрведична медицина заради мощните си противовъзпалителни и аналгетични свойства.

Тази смола се добива посредством правене на сечения в кората на дървото, което разрешава на млечнобял сок да изтича и да се втвърдява. След това тази изсушена смола се събира и употребява за разнообразни медицински цели.

Свойства на Boswellia Serrata в козметиката

Boswellia Serrata, или индийския тамян, става все по-популярен в козметичната промишленост. Неговите свойства са оценени освен в обичайна медицина, само че и от актуалните производители на козметика.

Ето главните изгоди от потреблението на индийски тамян в козметични артикули:

1. Противовъзпалително деяние

Една от основните аргументи, заради които Boswellia serrata е мечтана в света на грижата за кожата, са нейните мощни противовъзпалителни свойства. Хроничното инфектиране е постоянно срещан провинен за кожни проблеми като акне, екзема и псориазис.

Много хора се имат сензитивна кожа и се борят с червени петна, раздразнения и други кожни проблеми. Boswellia Serrata оказва помощ за понижаване на възпалението и възобновяване на салдото на кожата.

Активните съединения в индийския тамян, по-специално босвелиевите киселини, оказват помощ за угнетяване на това инфектиране.

Когато се ползва локално, Boswellia serrata може да понижи зачервяването, подуването и раздразнението, осигурявайки облекчение за хора с възпалителни кожни болести.

2. Борба с признаците на стареене

Стареенето е натурален развой, който въздейства върху еластичността и външния тип на кожата. Признаците на стареене обаче могат да бъдат забавени и смекчени с вярната рутинна грижа за кожата.

Boswellia serrata е скъпа добавка към продуктите срещу стареене заради способността си да се бори с оксидативния стрес.

Оксидативният стрес, породен от свободните радикали, води до прибързано стареене. Антиоксидантните свойства на Boswellia serrata обезвреждат тези свободни радикали, намалявайки появяването на фини линии, бръчки и възрастови петна.

Съставката също подкрепя производството на колаген в кожата, което спомага за поддържането на нейната сбитост и разтегливост. Това може да докара до понижаване на видимостта на фините линии и бръчки.

3. Хидратация и навлажняване

В допълнение към противовъзпалителния си резултат, екстрактите от тамян могат да имат и овлажняващ резултат, като оказват помощ на кожата да поддържа подобаващото равнище на хидратация.

Поддържането на подобаваща хидратация на кожата е от решаващо значение за здравословния загар. Boswellia serrata работи като натурален овлажнител. Помага за опазване на бариерата за влага на кожата, предотвратявайки сухотата и лющенето.

Когато е включена в артикули за грижа за кожата като кремове и лосиони, може да обезпечи дълготрайна хидратация, оставяйки кожата мека и еластична.

4. Защита на кожната преграда

Козметиката с индийски тамян може да помогне за възобновяване и укрепването на хидролипидната преграда, която е от решаващо значение за здравето и жизнеността на кожата.

5. Намаляване на несъразмерната секреция на себум

Някои изследвания демонстрират, че Boswellia Serrata може да помогне за контролиране на секрецията на себум, което я прави потребна в грижата за мазна или комбинирана кожа.

6. Подкрепа в битката с акнето

Акнето, постоянно срещан кожен проблем, може да бъде предизвикателство за справяне. Противовъзпалителните и антибактериални свойства на Boswellia serrata я вършат отличен съдружник в битката с акнето.

Помага за понижаване на зачервяването и възпалението, свързани с появяването на акне, като в същото време инхибира растежа на бактериите, причиняващи акне.

Включването на съставката във вашата рутинна грижа за кожата може да способства за по-чиста и по-здрава кожа.

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства и способността си да контролира себума, индийския тамян може да бъде потребен в артикули, предопределени за кожа, склонна към акне.

7. Защита от слънце

Защитата против нездравословните ултравиолетови лъчи е от значително значение за поддържане на млада и здрава кожа.

Докато Boswellia serrata не би трябвало да замества слънцезащитния крем, тя предлага известно равнище на отбрана против увреждане от слънцето. Нейните антиоксидантни свойства оказват помощ за отбрана на кожата от увреждането на свободните радикали, породено от UV лъчите, осигурявайки спомагателен предпазен пласт.

Boswellia Serrata ( индийски тамян) в хранителни добавки

Не единствено външната приложимост на Boswellia носи изгоди. В питателните добавки индийския тамян оказва помощ при инфектиране на ставите, поддържа имунната система и усъвършенства здравето на храносмилателната система.

Свойствата и използването на Boswellia Serrata в добавки:

Най-известното и ценено свойство на Boswellia е способността й да понижава възпалението в тялото. Често се употребява от хора, борещи се с разнообразни възпалителни положения, като артрит или автоимунни болести. За разлика от някои противовъзпалителни медикаменти, Boswellia не провокира раздразнение на стомаха и може да се употребява по-безопасно от хора с сензитивен храносмилателен тракт.

Във времена на възходяща известност на естествените медикаменти, доста хора търсят други възможности на обичайните медикаменти. Добавките Boswellia Serrata оферират натурален метод за лекуване на разнообразни болести.

Когато избирате хранителна добавка с Boswellia, си коства да обърнете внимание на нейния състав.

Оптимално е продуктът да съдържа типов дестилат, което значи, че наличието на дейни съставки (босвелиеви киселини) е непрекъснато и обезпечено.

Както при всяка добавка, коства си да се консултирате с доктор или фармацевт, преди да я приемете, изключително в случай че приемате други медикаменти или страдате от някакво заболяване.

Как да изберем артикули с Boswellia Serrata?

Когато пазарувате, обърнете внимание на състава на продукта. Струва си да поставите индийския тамян допустимо най-високо в листата на съставките, което демонстрира по-високото му наличие.

Също по този начин се уверете, че козметиката не съдържа ненужни добавки или изкуствени консерванти, които могат да отслабят резултатите му.

Резюме
Boswellii Serrata е една от тези съставки, които си коства да имате в козметичната си чанта. Ако към момента не сте имали опция да опитате артикули с индийски тамян, горещо ги предлагам. Кожата ви несъмнено ще ви благодари! Надявам се тази публикация да ви е била потребна.

Boswellia Serrata (индийски тамян) за кожа – Обобщение

В света на грижата за кожата естествените изгоди от Boswellia serrata не могат да бъдат надценени. Тази антична смола се е потвърдила като скъп съдружник в поддържането на здрава и сияйна кожа.

Нейните противовъзпалителни, антиоксидантни и овлажняващи свойства я вършат универсална съставна част, подобаваща за необятен набор от видове кожа и проблеми.

Ако обмисляте да включите Boswellia serrata в рутинната си грижа за кожата, консултирайте се с кожен лекар или експерт по грижа за кожата, с цел да определите най-хубавите артикули и концентрации за вашите характерни потребности.

Независимо дали желаете да се борите с възпалението, да забавите процеса на стареене или просто да подобрите цялостното здраве на кожата си, Boswellia serrata има капацитета да се трансформира в скъп съставен елемент от ежедневния ви режим на грижа за кожата.

Прегърнете мъдростта на обичайна медицина и отключете тайните за хубост на индийския тамян за блестяща, красива кожа.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР