Запознайте се с Аделина Шикова. Българката заема лидерска позиция в

...
Запознайте се с Аделина Шикова. Българката заема лидерска позиция в
Коментари Харесай

Българката във Виена, с която се съобразяват гигантите от автомобилната индустрия

Запознайте се с Аделина Шикова. Българката заема лидерска позиция в световноизвестна компания за чипове във Виена и управлява екип от 20 души. Тя е единствената жена измежду тях. Завършила е 4 университета в разнообразни страни по света. Сред тях е и влиятелният Виенски стопански университет -, от където се снабдява с Global Executive MBA. 

Аделина ни споделя, че ръководи своя екип с " кадифена ръкавица ". Компанията, в която работи е профилирана в произвеждане и доставка на чипове за автомобилната промишленост. Работата й е такава, че й се постанова всекидневно да комуникира както с инженери и висококвалифицирани експерти, по този начин и с мениджъри от автомобилната промишленост от най-високо равнище. Всички до един мъже. 

Най-трудно от всичко е било тези хора да се съобразяват с нейните мениджърски хрумвания за бизнеса.
 Предприемачите, които се движат по ръба на закона, само че го вършат за положително
Предприемачите, които се движат по ръба на закона, само че го вършат за положително

Пред Money.bg приказва ръководителят на Института по предприемачество във Виена - проф. Николаус Франке

" Аз съм жена, също така съм и източноевропейка, по-млада съм от огромна част от хората в екипа - няма по какъв начин да няма стандарт. И те не го вършат, с цел да ме обидят, просто по този начин се случва. Когато виждам, че са ми наложили стандарт обаче, аз продължавам да работя по най-спокойния метод и те почват последователно да си трансформират отношението към мен ", споделя ни Аделина.

По сходен метод стоят нещата и с представителите на автомобилната промишленост. Често в началната им връзка с българката те имат известни предубеждения - най-много поради това, че е жена, само че скоро схващат, че е експерт и стартират да се преценяват с нейните решения по разнообразни проблеми.

Разковничето е в образованието

За да възприемат задоволително насериозно една жена управител в мъжкия свят на колите, може би най-важното нещо е квалификацията. Аделина Шикова приключва три висши механически образования в България, Швеция и Белгия, преди да стартира работа в аутомотив компания, в която ѝ се постанова на всекидневно равнище да контактува с сътрудници от отдели по финанси и маркетинг.

" В началото аз ги разбирах какво приказват, само че постоянно не можех да схвана тяхната позиция и усетих по какъв начин инженерите стартират да влизат в спор с мен. Затова трябваше да продължа да изучавам ", споделя Аделина за мотивацията какво я е предиздвикало да приключи магистратура и във Виенския стопански университет. Категорична е, че по-късно всички я възприемат много по-сериозно отпреди.

Аделина има вяра, че точно тук придобива същински лидерски качества и схваща, че стандартите могат и да се разрушават.
 Бизнесите, които ще завоюват от блокчейн, отвън подтекста на криптовалутите
Бизнесите, които ще завоюват от блокчейн, отвън подтекста на криптовалутите

Пред Money.bg приказва проф. Алфред Таудес от Виенския стопански университет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР