Запознати сме с обвиненията на Русия, че Украйна се подготвя

...
Запознати сме с обвиненията на Русия, че Украйна се подготвя
Коментари Харесай

НАТО: Руските предупреждения, че Украйна ще използва мръсна бомба, са абсурдни


Запознати сме с обвиняванията на Русия, че Украйна се приготвя да употребява " мръсна " бомба - това е парадокс, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция след среща с румънския министър председател Николае Чука в централата на алианса в Брюксел.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7858
Съюзниците отхвърлят сходни очевидно неоснователни обвинявания, добави той. Русия не би трябвало да употребява измислени оправдания, с цел да задълбочава войната в допълнение, настоя Столтенберг.

Той съобщи, че НАТО ще продължи поддръжката за Киев, до момента в който е належащо. Не мога да предположа какъв брой дълго ще продължи войната, само че не можем да позволим на съветския президент Владимир Путин да завоюва - това ще бъде покруса за украинците и ще направи страните от НАТО по-уязвими, уточни Столтенберг. По неговите думи победа за Русия би посочила на Путин, че може да преследва задачите си с военни средства и би насърчила и други властнически ръководители по света да последват този образец.

Генералният секретар добави, че множеството войни завършват на масата за договаряния. От достиженията на Украйна на бойното поле зависи изходът от договарянията. Трябва да подсилим преговорните позиции на украинците с оръжейни доставки, с цел да повишим вероятността по-скоро да бъде реализиран удобен за тях излаз, съобщи генералният секретар.

Столтенберг посочи, че с Чука са разискали ситуацията в района на Черно море, който дефинира като жизненоважен за НАТО. Войната, подхваната от Русия, трансформира част от морето във военна зона - ракети се изстрелват от съветски военни кораби, поразяват цели в Украйна, съветски сили блокират украинските пристанища, с което се основава заплаха за международното доставяне със зърно. Призоваваме Русия да възобнови договорката с Организация на обединените нации за експорт на украинско зърно, уточни той.

Генералният секретар съобщи, че НАТО ще реагира, в случай че има някакъв тип напън против Финландия и Швеция, въпреки двете страни още да не са станали част от алианса публично. По неговите думи Народното събрание в Будапеща е присъединил ратификацията на участието на двете страни в пакта в есенната си стратегия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР