Заповед за затваряне на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград е

...
Заповед за затваряне на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград е
Коментари Харесай

Връчиха заповедта за затваряне на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград

Заповед за затваряне на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград е издадена от Министерството на околната среда и водите. От месец май до декември,миналата година в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково са регистрирани 25 сигнала по отношение на нередности при активността на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД - Димитровград, а за по-малко от четири месеца през тази година са подадени още 20 сигнала.

На място дойдоха шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково Наталия Пачаманова и регионалният шеф на Хасково Катя Панева, с цел да връчат заповедта за затварянето.

Мотивите са нарушавания на комплексното позволение и неизпълнени наставления.

Юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев изясни, че не е акредитиран да получи заповедта и разяснява:

" Не е спазена процедурата по връчване и те би трябвало да знаят какъв е редът. Може да е по пощата с противоположна квитанция. Не беше належащо това показно мероприятие сега ".

До 27 април Топлоелектрическа централа " Марица 3 " не работи, сподели Семерджиев и добави:

" След празниците имахме желание да стартираме. Тогава щяха да идват ремонтните компании, с които към този момент сме сключили контракт, и нашата спогодба с тях беше те при работещо оборудване да могат да обследват. Да видят къде са проблемите. Сега - при загасена и пломбирана централа, не виждам те по какъв начин ще си свършат работата. По-вероятно влизаме в правосъдна фаза, където би трябвало да си предявим и правата по правосъден ред. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР