Запорожката атомна електроцентрала днес беше отново свързана с електропреносната мрежа,

...
Запорожката атомна електроцентрала днес беше отново свързана с електропреносната мрежа,
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново е включена в електропреносната мрежа на Украйна

Запорожката атомна електроцентрала през днешния ден беше още веднъж обвързвана с електропреносната мрежа, откакто през вчерашния ден беше изключена от нея, заяви украинската компания оператор " Енергоатом ", представена от Франс прес.

Компанията заяви в Телеграм, че един от спрените през вчерашния ден реактори на АЕЦ-а е бил обвързван още веднъж с електропреносната мрежа малко след 14 ч. локално време и увери, че системите за сигурност в централата работят обикновено.

Включеният реактор създава електричество за потребностите на Украйна. В ход е последователно увеличение на мощността, прецизираха от " Енергоатом ", представени от Българска телеграфна агенция.

" Служителите на Запорожката АЕЦ са същински герои. Те се грижат за нуклеарната сигурност на Украйна и цяла Европа ", добави компанията.

Вчера Украйна заяви, че заради развалени далекопропроводи централата е изцяло изключена от електрическата мрежа, което се случва за първи път в историята й.

Организация на обединените нации прикани към АЕЦ-а да бъде обособена демилитаризирана зона, с цел да се подсигурява сигурността му и да стане допустимо изпращането на задача от интернационалните инспектори.

Съветничка на украинския министър на енергетиката, представена от медиите, нощес сподели, че задача на Международната организация за атомна сила (МААЕ) се чака да посети централата идната седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР