Запомнете едно много важно нещо. Ако през студените месеци от

...
Запомнете едно много важно нещо. Ако през студените месеци от
Коментари Харесай

Как най-лесно се разпознава качественият МЕД

Запомнете едно доста значимо нещо. Ако през студените месеци от годината търговец ви предлага течен мед и ви подсигурява, че в него липсват всевъзможни примеси и добавки, не му се доверявайте. Изключение прави само мед от елда или акация.

Всеки един естествен мед е в течно положение единствено през първите 2 месеца, по-късно се кристализира. Това напълно не значи, че захаросаният мед е по-малко апетитен от течния, даже в противен случай – кристалите са доказателство, че похапвате същински артикул.

Ако желаете, постоянно можете да го разтопите на водна баня. Трябва обаче доста да внимавате с температурата на водата. Тя не трябва да надвишава 40 градуса, тъй като в противоположен случай ще убиете потребните субстанции в продукта.
Какво още ни подсказва, че меда е същински? Медът - храната на безконечната младост
Медът се счита за главно лекарство от антични времена. Самият Хипократ го употребявал всеки ден, потвърждавайки, че по този начин се чувствал по-силен...
Прочети повече
Има още няколко неща, които да следите, когато избирате мед от магазина. Цветът на продукта в буркана би трябвало да е еднообразен и не е добре да има бучки. Ако към този момент сте го купили и желаете да го тествате в домашни условия, загребете от меда. Трябва да се стича постепенно по лъжицата. Ако прекомерно бързо се стича, това подсказва за примеси и влага, което значи, че е допустимо след малко време да се вкисне.

Когато опитате от меда, той изрично не би трябвало да има усет на горена захар, тъй като това значи, че е лишен от потребните си свойства, а даже може да се окаже рисков и за здравето на човек.

Има и различен метод за инспекция. Ако сложите малко вода и йод в меда и той посинее, това значи, че в продукта има добавено нишесте. Ако сложите няколко капки оцет и меда се разпени, това демонстрира, че в него е добавена креда.

Избирайте деликатно мед и се доверявайте главно на търговци, които познавате и постоянно пазарувате от тях.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР