Заподозрян „Bling Ring“ е осъден за многомилионни кражби от домове на знаменитости

...
Мъж от Южна Калифорния беше осъден по три обвинения, свързани
Коментари Харесай

Мъж от Южна Калифорния беше осъден по три обвинения, свързани с „Bling Ring“, група, която обираше домовете на знаменитости през 2018 г., се казва в изявление на окръжната прокуратура на Лос Анджелис.

В сряда съдебните заседатели признаха Бенджамин Акерман за виновен по три обвинения за кражба с взлом от първа степен, показват съдебните досиета. Акерман пледира да не оспорва през юли едно обвинение за заговор за извършване на пране на пари, 11 обвинения за жилищни кражби от първа степен и 25 обвинения за пране на пари, както и няколко специални обвинения, каза прокуратурата.

Той планира да обжалва, каза адвокатът му.

Джейсън Деруло присъства на наградите MTV EMA 2018 в изложбения център на Билбао на 4 ноември 2018 г. в Билбао, Испания. Джейсън Деруло присъства на наградите MTV EMA 2018 в изложбения център на Билбао на 4 ноември 2018 г. в Билбао, Испания. Карлос Алварес/Гети изображения за MTV

Акерман и други са атакували домове на знаменитости от Южна Калифорния, включително Джейсън Деруло, Адам Ламбърт и Ъшър Реймънд, съобщиха от полицията в Лос Анджелис.

При ареста Акерман е открит в притежание на 2000 откраднати вещи, включително бижута, изкуство, чанти и вино, каза полицията. Той се е насочил към жилища от висок клас и е получил достъп, представяйки се за купувач или агент на отворени врати, твърдят властите.

„Тази справедливост за жертвите на „The Bling Ring“ и действията му, които разтърсиха чувството им за доверие и сигурност в собствените им домове, може да се надяваме, че ще им донесе чувство на утеха, докато продължават от този процес“, каза окръжният прокурор на Лос Анджелис Джордж Гаско каза.

usher labert split 0823 Getty Images

„Въпреки че техните вещи не могат да бъдат заменени, надявам се този резултат да ги увери, че подобно поведение няма да бъде толерирано в нашата общност.“

Акерман планира да обжалва присъдата, каза неговият адвокат Гари Джей Кауфман.

„Изпитвам голямо уважение към системата на съдебните заседатели, но понякога те грешат и това се случи тук“, каза Кауфман. „Имаше значителни грешки в закона и аз съм предпазлив оптимист, че Апелативният съд в крайна сметка ще отмени присъдата.“

Очаква се Акерман да бъде осъден на 19 октомври. CNN се свързва с Деруло, Ламбърт и Ъшър за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР