Заподозреният за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев ще пристигне с

...
Заподозреният за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев ще пристигне с
Коментари Харесай

Убиецът на Митко каца днес в България, веднага внасят искане за постоянен арест

Заподозреният за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев ще дойде с полет от Мюнхен през днешния ден тъкмо в 22:45 часа, научи TrafficNews . Както през вчерашния ден съобщихме обвиненият ще бъде предаден от Кралство Дания в осъществяване на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив. Той ще бъде доведен на летище „ София “ от екип на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването. 
Прочетете още
30-годишният Бизюрев е притеглен като обвинен задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 година в Цалапица, съзнателно е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е осъществено с особена свирепост.

След покачване на обвиняването той бе разгласен за търсене, а на 29 ноември 2023 година е арестуван в град в Кралство Дания. Тамошните управляващи го предават на България след  решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно. 

След привеждането на обвинения Рангел Бизюрев в бранш „ Арести “,  Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. След връщането му в България се чака и да бъде осъществен нов следствен опит, само че този път с наличието на фактическото място, където е осъществено убийството, дружно с Бизюрев.

Делото за укривателство на двамата братя Динкови би трябвало да започва след няколко дни, защото съдията Боян Кюртов напусна системата и към този момент няма да практикува съдийската специалност. Така процесът ще бъде стихотворец от различен магистрат и това автоматизирано върна правосъдният развой в начална фаза.

Майката на убития Малинов и неговите близки се молят да бъдат извършени качествени разпити на Бизюрев и цялата истина да излезе, тъй като съгласно тях близнаците от Цалапица са съучастници в убийството, а не укриватели.

Какви са опциите за протичане на делото?

Двамата братя са с повдигнато обвинение  по чл.294, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за персонално укривателство. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост до пет години. 

Ако Динкови и техният бранител юрист Светлана Званчева още веднъж изявят предпочитание правосъдното произвеждане да протече по реда на съкратеното разследване, това значи, че Валентин и Борислав изцяло би трябвало да признаят виновността си, а с това и всички обстоятелства и условия, по този начин както са разказани в обвинителния акт. При този вид на протичане на делото, Динкови ще могат да се възползват от наказване, понижено с 1/3 от избраното. Те могат да получат ефикасна присъда, която да излежат зад решетките или услована присъда. 

Съдът обаче може да реши, че желае делото да бъде прегледано по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица.  Разбира се основен в този правосъден развой е разпитът на упования Рангел Бизюрев. Ако се случи по този начин, че  Бизюрев ги уличи в " съучастничество ", това производство  ще бъде прекъснато и ще им бъдат повдигнати по-тежки обвинявания. Причината за това е, че по закон едно лице не може да бъде съдено и за " персонално укревателство " и за " съучастничество " в едно закононарушение. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР