Заподозрените за отравянето на бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал

...
Заподозрените за отравянето на бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал
Коментари Харесай

Агентът на руското разузнаване Гордън е отровил Скрипал и дъщеря му

Заподозрените за отравянето на някогашният офицер от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия са шестима, а главният причинител е 54-годишен някогашен чиновник на съветската работа за сигурност ФСС, с агентурно име " Гордън ". Той евентуално си е служил с три псевдонима, измежду които Михаилс Савикис, оповестява The Sunday People.

Според източници на " The Telegraph " обвинените се намират в Русия.

Сега напъните на антитерористичния отдел на английската полиция са ориентирани към започване на дело против разпознатите лица. Техните имена не се прецизират, само че се споделя, че съгласно данни на английските спецслужби причинителите на покушението са свързани с Кремъл.

Полицията е направила разбор на описите с пасажерите от полетите, идващи във Англия и на заминаващите от страната, както и на записи от камери за видеонаблюдение в Солсбъри и на номера на коли.

Агентурното име " Гордън " е станало известно на лондонската полиция след 5-часов разпит на някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Борис Капричков, който живее във Англия. Самият Капричков декларира пред " The Sunday People ", че се е срещал с " Гордън " при започване на 90-те години.

Британските спецслужби считат, че ще надали ще могат да задържат евентуалните убийци, защото те към този момент са в Русия.

На 4 март Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безсъзнание в английския град Солсбъри. Експерти на ОЗХО откриха, че двамата са били отровени с нервнопаралитичното вещество " новичок ", създадено в някогашния Съветски съюз и създавано в съветски секретни звена. Те не прецизираха къде е създадена отровната субстанция.

Според един от основателите на " новичок " - Вил Мирзаянов, веществото може да е било създадено само в Русия, напомня Нюз.бг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР