Започват верижни (последователно в различни райони) прекъсвания на електрозахранването в

...
Започват верижни (последователно в различни райони) прекъсвания на електрозахранването в
Коментари Харесай

В южноамериканска страна с население над 2 пъти по-голямо от българското, въвеждат режим на тока

Започват верижни (последователно в разнообразни райони) спирания на електрозахранването в Еквадор, заяви министърът на енергетиката на страната Фернандо Сантос. Основната причина за това е най-голямата суша за последния половин век. Южноамериканската страна Еквадор е с население над 2 пъти по-голямо от българското.

" Обемът на производството на електрическа енергия не покрива търсенето. Затова сме принудени да предотвратим срутва на електроенергийната система, като въведем спирания на електрозахранването (режим на тока) в Еквадор. Смятаме, ще спирания ще са нужни денем от 07:00 часа до 18:00 часа ", отбелязва министърът по време на специфична конференция, представен от ТАСС.

По думите му, електропреносните и електроразпределителните сдружения ще изготвят съответен график за спиранията на тока, само че през нощта такива няма да има, заради комплицираната конюнктура със сигурността в страната.

" Ситуацията с производството на електрическа енергия в Еквадор е доста сериозна. Преживяваме най-голямата суша за последните 50 години. Особено тежко е в Източните региони, където се намират 90% от водноелектрическите централи, които обезпечават електрическа енергия на страната. Недостиг на електрическа енергия има към този момент от няколко седмици ", разяснява Фернандо Сантос.

Той добавя, че Еквадор разчита на доставки на електрическа енергия от прилежаща Колумбия, обаче те в последно време са намалели, защото и тази страна има сходни проблеми заради засушаването.
 Еквадор може да се възползва от възбраната за импорт на съветски нефт от Съединени американски щати
Малката латиноамериканска страна, която може да се възползва от възбраната за импорт на съветски нефт от Съединени американски щати

След десетилетие на занемаряване на промишлеността властта предприе поредност от амбициозни промени в сектора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР