Започват демонстративни гласувания с демоверсия на машините в 8 от

...
Започват демонстративни гласувания с демоверсия на машините в 8 от
Коментари Харесай

Стартират пробни гласувания в област Кюстендил и община Велинград

Започват демонстративни гласувания с демоверсия на машините в 8 от 9-те общини на област Кюстендил. В най-малката община Трекляно няма да има машинно гласоподаване, там и 9-те секции са с по-малко от 300 гласоподаватели. Пробните гласувания ще продължат до 7 юли.

Специализираните устройства за машинно гласоподаване с конфигурирана демо версия за района са три.

Една машина за демонстративни пробни гласувания в Община Кюстендил е сложена в Туристическия информативен център на самия площад „ Велбъжд “.

Втората машина за демонстративни пробни гласувания - за община Дупница, е сложена в постройката на общината.

Третата машина за пробни гласувания ще мине през останалите шест общини, в които има машинно гласоподаване, по към този момент одобрен график.

Председателят на РИК Тодорка Петкова

„ Третата е и за образованието на СИК-овете, тъй като то отново би трябвало  да мине през всички общини. Ние си имаме проект график, действен проект сме качили през вчерашния ден, всичко е разчертано “.

В 172 от 283-те секции в региона ще се гласоподава машинно, като в 4 от секциите в регионалния град машините ще са по две, споделиха от РИК.

От през днешния ден до 2 юли ще бъдат тествани машините за гласоподаване и в община Велинград. В пробния избор ще вземат участие и жителите на високопланинските селища в региона.

Графикът за разполагането на устройствата е разгласен на.

С организирането на хората  от дребните обитаеми места са натоварени кметовете.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР