Започваме стремглаво покачване на заболелите от ковид. Това са „плодовете“

...
Започваме стремглаво покачване на заболелите от ковид. Това са „плодовете“
Коментари Харесай

Кардиолог: След днешния скок на заразените трябва да се затворят заведения и училища


Започваме стремително повишаване на заболелите от коронавирус. Това са „ плодовете “ на разхлабването отпреди 3 седмици. Сегашното ще се отрази след още три. Въпреки това отделенията към този момент са цялостни с тежко заболели от вируса, най-вероятно поради новия английски вариант.

Тази позиция отбрани пред БНР кардиологът доцент Добрин Василев, шеф на Клиниката по кардиология в Александровска болница.

За миналото денонощие новозаразените са 2 588 – това е рекорден брой от 15 декември 2020 година, а позитивните проби са най-голям % от 31 декември насам.

Ние по този начин и не можахме да достигнем до равнище, което да ни разреши безвредно да отворим учебните заведения. Децата бяха пуснати в класните стаи прекомерно рано. В момента берем плодовете на това, което беше направено преди три седмици. Сегашното разхлабване ще го усетим след още три седмици, счита доцент Василев. Той добави, че в коронавирус отделението в Александровска болница през последната седмица се е нараснал внезапно броят на признатите заболели, които са в много съществено положение. Очевидно, че това, което се написа за разликата в клиничното протичане на другите варианти, очевидно е по този начин - има разлика и то не е към по-добро, акцентира медикът. Според него няма нищо нелогично и изненадващо в това, което се случва: „ Влизаме устремно и този път ще бъдем с по-високи равнища, тъй като тръгваме от изходно по-високи равнища, от предходната вълна ".

Доц. Василев подчертава, че резултатът от имунизирането не може да бъде усетен в този момент, тъй като още е доста дребен броят на хората с Covid ваксина. Ваксините работят дейно, по тази причина считам, че всеки българин би трябвало да бъде имунизиран, безапелационен бе кардиологът.

Три четвърти от областите в България към този момент са в алената зона на заболеваемост от COVID-19 над 120 души на 100 хиляди население. Извън нея остават едвам шест области, като единствено една резервира лимитирани равнища на заразяване. Зоните с над 400 болни се усилват от една на три, а още две са на прага да доближат това равнище.

Данните са от седмичния разбор на здравните управляващи, основан на информацията от Единната осведомителна система за ковид. Те са към 28 февруари, като заболеваемостта се мери в брой лабораторно доказани новорегистрирани случаи на 100 хиляди души население за последните 14 дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР