Започваме с уговорката, че всъщност никога за нищо не е

...
Започваме с уговорката, че всъщност никога за нищо не е
Коментари Харесай

Как да направим рязък завой в кариерата, когато е твърде късно за това

Започваме с ангажимента, че в действителност в никакъв случай за нищо не е прекомерно късно, стига да сме наясно какво (не) желаеме за себе си. И няма значение, че сме работили едно нещо 10, 20 или повече години. Ако то е престанало да ни носи задоволство и смисъл, е време за... внезапен завой в кариерата.

Откъде да стартираме?
БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ
1. „ Изпуснали сте влака “ е една от най-големите заблуди

Истината е, че не съществува горна възрастова граница във връзка с кариерното развиване. Хора сменят сферата в разнообразни стадии от живота си. Ако в миналото сте мечтали да напуснете огромната компания, с цел да стартирате нещо свое, не сте единствените. По същия метод хиляди бизнесмени и фрийлансъри в някакъв миг вземат решение, че желаят да станат част от организация.

2. Кариерният път не е права права от точка А до точка Б

Не е наложително, нито належащо, да сте наясно в коя сфера ще се развива кариерата ви от началото до самия й край. Всъщност това е много нереалистично очакване, без значение какъв брой целенасочени сме. Хората се трансформират, бизнесите – също, по тази причина не изпадайте в суматоха, в случай че откриете, че би трябвало да поемете по нов път.

3. Здравейте, скептици!

Очаквайте доста препоръки от другари и близки, най-много обезкуражаващи. Помнете, че подлагайки на подозрение вашата преценка, те най-често показват своята нерешителност по отношение на това дали е време да възнамеряват личната си кариерна смяна. Песимистите заобикалят незнайното, до момента в който оптимистите приветстват новите провокации. Повярвайте в себе си и следвайте интуицията си.
БЪДЕТЕ ПРОАКТИВНИ
1. С дребни, само че сигурни стъпки

Постепенно започнете да изграждате уменията, които ще са ви нужни за новата специалност. Правете го постоянно, по няколко часа всеки ден – търсете, четете, информирайте се за трендовете в сферата. Установете кои са мощните ви страни и ги развивайте. Запишете се на квалификационен курс, надграждайте уменията си.

2. Доброволчество – за какво не?
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР