Започва укрепването на третокласния път Рударци - Кладница. През февруари

...
Започва укрепването на третокласния път Рударци - Кладница. През февруари
Коментари Харесай

Започва ремонт на пътя Рударци-Кладница

Започва укрепването на третокласния път Рударци - Кладница. През февруари предходната година шосето бе затворено за придвижване поради задействало се свлачище, а целият пътникопоток бе пренасочен по обходен маршрут.

Стойността на плана е 3,4 млн. лева, а срокът за осъществяването му е четири месеца.

Свлачището се задейства преди да бъде завършен почналият през 2019 година главен ремонт на републиканския път. По укрепването му ще работи същата компания, която извършваше и ремонтните действия. В момента в сектора текат подготвителни работи. Същинското подсилване ще стартира към края на месеца или началото на април ", сподели шефът на Областно пътно ръководство Емилия Ваклинова:

„ Разрешението за градеж е оповестено в " Държавен вестник " на 11 март и би трябвало да изтече 14-дневния период за възражения ”.

В сектора на свлачището ще бъде построена пилотно-анкерна система. Строителните действия започват след близо две години вървене по тъгите, след многочислени митинги на локалните поданици през предходната година и поетият ангажимент персонално от министър Гроздан Караджов ", сподели кметът на селото Васил Мирчев. И акцентира, че заслугата е на всички:

„ Хората, които предходната година бяха по митингите, имаше хора, които пишеха писма. Тоест, това е с помощта на всички. Доказва се, че когато сме обединени, нещата могат да се случат ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР