Започва специална кампания сред учителите за ваксинацията срещу COVID, обявиха

...
Започва специална кампания сред учителите за ваксинацията срещу COVID, обявиха
Коментари Харесай

Допълнителен отпуск за ваксинирани учители обяви МОН


Започва специфична акция измежду учителите за имунизацията против Коронавирус, оповестиха от МОН.

Идеята на акцията е заетите в системата да могат да създадат осведомен избор за или срещу имунизациите. Вече се организират районни срещи с шефове на детски градини и учебни заведения. На тях медицински експерти с народен и районен престиж отговорят на всички въпроси за изгодите и рисковете от имунизациите против ковид. Предвиждат се също повсеместни диалози по тематиката на равнище учебно заведение.

Информационната акция е нужна, считат и членовете на Отрасловия съвет в системата на предучилищното и учебното обучение. По предложение на обществените сътрудници се взе решение учителите, които се имунизират, да получат два дни спомагателен заплатен отпуск. Те ще могат да го употребяват по собствен избор - едновременно или на два пъти след първата или след втората доза ваксина.

Училищата, които доближат най-малко 70% имунизиран личен състав, ще получават особено удостоверение от МОН за принос към запазване на публичното здраве.

Според изследване, направено при започване на този месец, над 70% от личния състав е имунизиран против COVID-19 в едвам 4% от учебните заведения в България. При детските градини този дял е 3%. В съвсем две трети от учебните заведения имунизираните педагогичен и непедагогически експерти са под 30%, при детските градини такова е ситуацията в 75% от екипите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР