Започва приемането на непубликувани досега стихове за участие в шестия

...
Започва приемането на непубликувани досега стихове за участие в шестия
Коментари Харесай

Горчиво вино 2019 търси нови шедьоври

Започва приемането на непубликувани до момента стихове за присъединяване в шестия народен конкурс за любовна поезия " Горчиво вино ", научи ДУМА от издателя Пламен Тотев, ръководител на журито. Организаторът - НЧ " Братя Миладинови 1914 " в Петрич, приканва и одобрени създатели, и нови гении да изпращат творбите си до 15 август (валидна е датата на пощенското клеймо). Конкурсът е неизвестен. За задачата искащите би трябвало да изпратят огромен пощенски плик, съдържащ непубликувано и напечатано в три екземпляра стихотворение, без името на автора; дребен, запечатан плик с попълнено заявление за присъединяване в състезанието, изтеглено от уеб страницата на читалището: http://chitalishtebratiamiladinovi.org/ и образец от конкурсната творба, подписана собственоръчно от създателя с неговото име. Максималният размер на творбата може да бъде до 24 реда.

Конкурсът бе основан през 2014 година във връзка 100-годишнината на читалището и 80-годишнината на именития стихотворец Евтим Евтимов. Имената на финалистите ще бъдат оповестени на уеб страницата и фейсбук страницата на читалището до 6 септември.

Официалното награждаване ще се организира през септември като част от културната стратегия на Алея на книгата в София. Ще бъдат присъдени първа премия - издаване на книга с любовна поезия на победителя; втора - диплом и предметни награди (книги); трета - диплом и предметни награди (книги). По решение на журито може да бъдат присъдени и специфични оценки. Получилият първа премия няма право да взе участие в идващите издания на състезанието.

Творбите за присъединяване може да бъдат изпратени по пощальон, по пощата или занесени на място, на адрес: Петрич 2850, обл. Благоевград, ул. " Александър Стамболийски " 4, Народно читалище " Братя Миладинови 1914 " - за състезанието " Горчиво вино ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР