Започва прием на документи за новата социалната услуга Асистентска подкрепа“,

...
Започва прием на документи за новата социалната услуга Асистентска подкрепа“,
Коментари Харесай

Във Варна приемат документи за новата социална услуга Асистентска подкрепа

 Започва банкет на документи за новата обществената услуга " Асистентска поддръжка “, оповестяват от дирекция " Социални действия “ към Община Варна. Потребители на услугата, според Закона за обществените услуги, са следните целеви групи: Лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена работоспособност; Деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка, помощ за обезпечаване на асистентска поддръжка или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон.

Кандидатите могат да заявят предпочитание да употребяват обществената услуга " Асистентска поддръжка " по сегашен адрес, като при осъществяването на оценка на потребностите от прилагане на услугата се изискват: заявление-декларация /по образец/; документ за идентичност (за справка); експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК; медицински протокол на ЛКК; други медицински документи – настояща епикриза и др.; пълномощие (в случай, че претендентът за консуматор не декларира лично).

Продължителност за прилагане на обществената услуга от един консуматор е до 2 часа на ден, всеки работен ден, съгласно направената предварителна оценка на потребностите и последващите  самостоятелна оценка на потребностите, самостоятелен проект за поддръжка и подписания контракт за прилагане на услугата.

Заявките за прилагане на обществената услуга " Асистентска поддръжка “ се подават в осведомителния център на Община Варна, на адрес гр. Варна, бул. " Осми Приморски полк “ № 43, гише № 13  всеки работен ден от 9.00 ч. до 12.30 ч. и от 13.30 до 16.00 часа, на тел. 052/ 820 506 или на имейл адреси, и.

Документи по пример могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на дирекция " Социални действия “, на адрес:

За спомагателна информация тел. 052/ 820 247, 052/ 820 306 и 052/820 034 – Дирекция " Социални действия “ в Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР