Започва предпоследната работа седмица на това Народно събрание. Депутатите трябва

...
Започва предпоследната работа седмица на това Народно събрание. Депутатите трябва
Коментари Харесай

Депутатите решават кога да е последният им работен ден


Започва предпоследната работа седмица на това Народно заседание. Депутатите би трябвало да решат през днешния ден по кое време да е последният им работен ден, тъй като на 4 март публично стартира предизборната акция за вота на 4 април.

В програмата на депутатите стремително са включени голям брой законови промени. Трябва да се одобри и отчет за активността на КПКОНПИ.

На първото за седмицата пленарно съвещание депутатите ще би трябвало да решат по какъв начин и по кое време да работят през месец март, по отношение на наближаването на парламентарните избори, планувани от президента на 4 април. След това минават към разглеждането на промени в няколко значими закона – Закона за електронните известия, Наказателния кодекс (НК) и Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

С новите текстове се оферират нови условия към бъдещите членове на Комисията за контролиране на известията. В наказателния закон пък е планувано завишаване на оптималния период на наказването „ отнемане от независимост “ от 8 на 10 години, при полова корист с деца. Друга част от измененията целят по-добро противопоставяне на незаконния импорт и разпространяването на подправени препарати за растителна отбрана, които съдържат неразрешени вещества и са рискови за здравето на хората и за околната среда, припомня БГНЕС.

Промените в Граждански процесуален кодекс плануват построяването на електронна осведомителна система – Национален указател на запорите, посредством която информацията по отношение на движимите движимости с регистрационен режим, върху които са наложени запори, ще бъде централизирана.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР